Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - Potato production technologies will be innovated to achieve their higher consumer quality, namely by increasing selenium content of potato tubers, finding ways significantly increasing content of polyphenols, ascorbic acid and carotenoids and minimizingtheir loss during cooking. A genotype able to utilize with higher intensity selenium applied into soil and foliar applied selenium solution will be selected. Selenium contents of raw potato tubers and after cooking (boiled potatoes, fried pommes frites) will be evaluated, namely as regard as changes in selenium content compared to initial content of raw potato tubers. Selenium content of foliage will be investigated in the framework of balance and selenium distribution in potato plants. (en)
- Budou inovovány technologie výroby brambor s cílem dosáhnout jejich vyšší spotřebitelské jakosti a to zvýšením obsahu selenu v hlízách brambor dále nalezením postupů prokazatelně zvyšujících obsah polyfenolů, kyseliny askorbové a karotenoidů a minimalizujících jejich ztráty při kuchyňské úpravě. Bude vybrán genotyp, který s vyšší intenzitou dokáže utilizovat Se aplikovaný do půdy i foliárně aplikovaný roztok selenu.Budou vyhodnoceny obsahy selenu v syrových hlízách a dále po kuchyňské úpravě (vařené brambory, smažené hranolky), a to z hlediska změn obsahu selenu oproti původnímu obsahu v syrových hlízách. V rámci bilancování a distribuce selenu v rostlinách bramboru bude sledován jeho obsah i v nati.
|
Title
| - Enhancement of competition ability of potato growers due to tuber production with higher consumption quality. (en)
- Posílení konkurenceschopnosti pěstitelů brambor produkcí hlíz s vyšší spotřebitelskou jakostí
|
skos:notation
| |
http://linked.open...avai/cep/aktivita
| |
http://linked.open...kovaStatniPodpora
| |
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
| |
http://linked.open...datumDodatniDoRIV
| |
http://linked.open...i/cep/druhSouteze
| |
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
| |
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
| |
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
| |
http://linked.open...hodnoceniProjektu
| |
http://linked.open...vai/cep/kategorie
| |
http://linked.open.../cep/klicovaSlova
| - jakost brambor; obsah selenu; obsah polyfenolů; obsah karotenoidů (en)
|
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
| |
http://linked.open...inujicichPrijemcu
| |
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
| |
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
| |
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
| |
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
| |
http://linked.open...lneniVMinulemRoce
| |
http://linked.open.../prideleniPodpory
| |
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
| |
http://linked.open...atUdajeProjZameru
| |
http://linked.open.../vavai/cep/soutez
| |
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
| |
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
| |
http://linked.open...ep/ukonceniReseni
| |
http://linked.open.../cep/vedlejsiObor
| |
http://linked.open...ep/zahajeniReseni
| |
http://linked.open...jektu+dodavatelem
| - The course of solving and results comply with the agreement. The aim was fulfilled, required results processed in the form of valuable publications, partially as practicable recommedations for potato growers. (en)
- Průběh řešení a výsledky odpovídají smlouvě.Cíl byl naplněn, požadované výstupy byly zpracovány jako cenné publikace, z části jako praktická doporučení pro pěstitele brambor. (cs)
|
http://linked.open...tniCyklusProjektu
| |
http://linked.open.../cep/klicoveSlovo
| - obsah polyfenolů
- obsah selenu
- jakost brambor
|
is http://linked.open...vavai/riv/projekt
of | - The effect of selected factors on the content of protein and nitrates in potato tubers
- Influence of locality and way of growing on the nitrate content in potato tubers
- Effect of different soil-climatic conditions on the quality of table potatoes
- Effect of ecological way of potato cultivation on the yield and quality of potato tubers
- The effect of different soil-climatic conditions of growing on cooking quality of potatoes
- Low input potato technology production. In International Conference on Sustainable Agriculture and European Integration Processes
- Konzumní brambory na poli, zahradě a v kuchyni
- Hnojení selenem a jeho vliv na výnos a kvalitu bramborových hlíz
- The effect of selenium applications on yields and quality of potatoes
- Zvýšení obsahu polyfenolů a kyseliny L-askorbové v hlízách brambor při různých úrovních hnojení N, P, K a Mg
- Differences in phenolic content and antioxidant activity in yellow and purple-fleshed potatoes grown in the Czech Republic
- Impact of Phenolic Content on Antioxidant Activity in Yellow and Purple-fleshed Potatoes Grown in the Czech Republic
- Antioxidant activity in yellow and purple-fleshed potatoes cultivated in different climatic conditions
- Fyziologicky starou sadbu pro časnou sklizeň raných brambor
- Zakládání porostů raných konzumních brambor
- Vliv hnojení na obsah antioxidantů u brambor
- The influence of flesh colour and growing locality on polyphenolic content and antioxidant activity in potatoes
- Effect of location, variety, colour of flesh and way of cultivation on the content of ascorbic acid in potato tubers
- Effect of natural and growing conditions on the content of phenolics in potatoes with different flesh colour
- Enhancement of competition ability of potato growers due to tuber production with higher consumption quality.
- Vliv pridávání sloucenin selenu do pudy, na obsah sloucenin selenu v hlízách brambor
- Možnosti zvýšení obsahu selenu v hlízách brambor
- Cervene a modre zbarvené brambory - významný zdroj antioxidantu v lidské výžive.
- Influence of environmental conditions on the quality of potato tubers
- The effect of ecological growing on the potatoes yield and quality.
- Effect of diffrent soil-climatic conditions on the quality of table potatoes.
- Výběr a zhodnocení vhodných metod pro stanovení antioxidační aktivity fialových a červených odrůd brambor
- Zvýšení obsahu polyfenolů a kyseliny L-askorbové v hlízách bramboru při různých úrovních hnojení N,P,K a Mg.
- Site conditions and genotyp influence polyphenol content in potatoes
- Možnosti zvýšení obsahu nutričně významných látek v hlízách brambor
- Red and purple coloured potatoes as a significant antioxidant source in human nutrition - a review
- O rané odrůdy je třeba více pečovat
- Sázení ovlivňuje časnost sklizně
- Specifika zakládání porostů raných brambor
- Netkaná textilie uspíší sklizeň raných brambor
- Příprava sadby raných brambor
- Nakrývání raných brambor bílou netkanou textilií
- Pšenice ozimá v osevním postupu aneb %22Budou osevní postupy historií%22
- SKLADOVATELNOST OSIV ZELENIN PO HYDRATAČNÍCH ÚPRAVÁCH
- Vlastnosti osiva jarního máku z podzimních a jarních výsevů
- Regulace hustoty porostu novými způsoby setí a jejich vliv na produkční schopnost ječmene jarního sladovnického
- Problémy s obsahem N látek v zrnu jarního sladovnického ječmene v roce 2004
- Site conditions and genotype influence polyphenol content in potatoes
- Influence of selected factors on antioxidants content in potatoes tubers
- Influence of different soil-climatic conditions on the quality of table potatoes
- Effect of selected factors on total carotenoid content in potato tubers (Solanum tuberosum L.)
- Effect of conditions of locality, variety and fertilization on the content of ascorbic acid in potato tubers
- Factors influencing total carotenoids in potato (Solanum tuberosum L.) tubers
- Vliv stanoviště, odrůdy a hnojení na obsah vybraných antioxidantů v hlízách brambor
- Brambory – inovace a trendy v pěstování
- Influence of site conditions and cultivars on antioxidant content in potato tubers
- Možnosti zvýšení obsahu selenu v hlízách brambor
- Význam selenu a dalších antioxidantu pro lidský organismu. Dosavadní poznatky z oblasti zvyšování obsahu Se v hlízách brambor.
- Význam selenu a dalších antioxidantu pro lidský organismu.x Dosavadní poznatky z oblasti zvyšování obsahu Se v hlízách brambor.
- Vliv aplikace selenu na růst, kvalitu a výnos brambor
- Rizikové látky v bramboru (Solanum tuberosum L.) a ve výrobcích z hlíz
- KVALITA ROSTLINNÝCH PRODUKTŮ na prahu 3. tisíciletí
- The influence of selenium fertilization on leaf area index (LAI), yield and quality of potatoes
- The effect of selenium application to the soil on the sulphur and phosphorus content in potatoes
|