About: Zvýšení obsahu polyfenolů a kyseliny L-askorbové v hlízách bramboru při různých úrovních hnojení N,P,K a Mg.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The objective of several years of field experiments was to explore the changes in the total content of polyphenols and ascorbic acid, as an important antioxidants, in potato tubers at various levels of N,P,K and Mg nutrition. The content of polyphenols and ascorbic acid was affected particularly by the weather in the experimental year, the fertilization variants had no significant effect on the content of polyphenols. A negative effect on ascorbic acid content in tubers was observed in the case of an increased intensity of N fertilization (at 180 kg N/ha ascorbic acid decrease was lower by 6,1 % compared to doses 100 kg N/ha). On the contrary, a favourable effect was determinated at increased levels of potassium and magnesium fertilization (at 166 kg K/ha and 60 kg Mg/ha ascorbic acid increase was by 6,2 % higher compared to levels of 108 kg K/ha and 30 kg Mg/ha). (en)
  • Cílem několikaletých polních pokusů bylo zjistit změny obsahu polyfenolů a kyseliny L-askorbové, jako důležitých antioxidantů, v hlízách bramboru při různých variantách hnojení N,P,K a Mg. Obsah polyfenolů a kyseliny askorbové byl ovlivněn částečně počasím v experimentálním roce, varianty hnojení neměly průkazný vliv na obsah polyfenolů. Varianta hnojení s nejvyšší dávkou dusíku způsobila pokles obsahu kyseliny askorbové (při 180 kg N/ha byl obsah kyseliny askorbové o 6,1 % nižší ve srovnání s dávkou 100 kg N/ha). Pozitivní efekt na obsah kyseliny askorbové byl zjištěn při zvášení dávky K na 166 kg/ha se současným zvýšením dávky Mg na 60 kg/ha (obsah kyseliny askorbové byl vyšší o 6,2 % ve srovnání s variantami hnojení 108 kg K/ha a 30 kg Mg/ha).
  • Cílem několikaletých polních pokusů bylo zjistit změny obsahu polyfenolů a kyseliny L-askorbové, jako důležitých antioxidantů, v hlízách bramboru při různých variantách hnojení N,P,K a Mg. Obsah polyfenolů a kyseliny askorbové byl ovlivněn částečně počasím v experimentálním roce, varianty hnojení neměly průkazný vliv na obsah polyfenolů. Varianta hnojení s nejvyšší dávkou dusíku způsobila pokles obsahu kyseliny askorbové (při 180 kg N/ha byl obsah kyseliny askorbové o 6,1 % nižší ve srovnání s dávkou 100 kg N/ha). Pozitivní efekt na obsah kyseliny askorbové byl zjištěn při zvášení dávky K na 166 kg/ha se současným zvýšením dávky Mg na 60 kg/ha (obsah kyseliny askorbové byl vyšší o 6,2 % ve srovnání s variantami hnojení 108 kg K/ha a 30 kg Mg/ha). (cs)
Title
  • Zvýšení obsahu polyfenolů a kyseliny L-askorbové v hlízách bramboru při různých úrovních hnojení N,P,K a Mg.
  • Increase of polyphenol and L-ascorbic acid content in potato tubers with various N,P,K and Mg fertilization levels. (en)
  • Zvýšení obsahu polyfenolů a kyseliny L-askorbové v hlízách bramboru při různých úrovních hnojení N,P,K a Mg. (cs)
skos:prefLabel
  • Zvýšení obsahu polyfenolů a kyseliny L-askorbové v hlízách bramboru při různých úrovních hnojení N,P,K a Mg.
  • Increase of polyphenol and L-ascorbic acid content in potato tubers with various N,P,K and Mg fertilization levels. (en)
  • Zvýšení obsahu polyfenolů a kyseliny L-askorbové v hlízách bramboru při různých úrovních hnojení N,P,K a Mg. (cs)
skos:notation
  • RIV/60109807:_____/07:8P000006!RIV08-MZE-60109807
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 80-83
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1G46058)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 463061
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60109807:_____/07:8P000006
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • potatoes; antioxidants; polyphenols; L-ascorbic acid (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [6B8DDC67B8AE]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • MZLU v Brně
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Výživa rostlin a její perspektivy. Sborník z mezinárodní konference, 5.-6. září 2007, Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně, Agronomická fakulta, Ústav agrochemie, půdoznalství, mikrobiologie a výživy rostlin.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Čížek, Milan
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně. Agronomická fakulta. Ústav agrochemie, půdoznalství, mikrobiologie a výživy rostlin
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-068-8
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software