Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Brambory jsou z antioxidantu nejbohatší na polyfenoly (1226 - 4405 mg/kg) a L-askorbovou kyselinu (170 - 990 mg/kg). Dále jsou zastoupeny karotenoidy (až 4 mg/kg), alfa-tokoferol (0,5 - 2,8 mg/kg), selen (0,01 mg/kg). Brambory s cervene a modre zbarvenoudužninou obsahují anthokyany (69 - 350 mg/kg resp. 55 - 170 mg/ kg c.h.). Celkový obsah polyfenolu, anthokyanu, kyseliny askorbové se liší v ruzných stadiích zralosti, je ovlivnen enviromentálními podmínkami, genotypem odrudy a hnojením (hlavne N a K).
- Brambory jsou z antioxidantu nejbohatší na polyfenoly (1226 - 4405 mg/kg) a L-askorbovou kyselinu (170 - 990 mg/kg). Dále jsou zastoupeny karotenoidy (až 4 mg/kg), alfa-tokoferol (0,5 - 2,8 mg/kg), selen (0,01 mg/kg). Brambory s cervene a modre zbarvenoudužninou obsahují anthokyany (69 - 350 mg/kg resp. 55 - 170 mg/ kg c.h.). Celkový obsah polyfenolu, anthokyanu, kyseliny askorbové se liší v ruzných stadiích zralosti, je ovlivnen enviromentálními podmínkami, genotypem odrudy a hnojením (hlavne N a K). (cs)
- Potatoes are of antioxidantu most affluent on polyfenoly (1226 - 4405 mg/kg) and L-ascorbic acid (170 - 990 mg/kg). Next are stand in for karotenoidy (to 4 mg/kg), alpha-tokoferol (0,5 - 2,8 mg/kg), selenium (0,01 mg/kg). Potatoes with red and blue colour of pulp contain anthokyany (69 - 350 mg/kg resp. 55 - 170 mg/ kg c.h.). Total content polyfenol, anthokyan, acid ascorbic odd in different mature of stage, is influence of enviroment condition, genotyp of mutation and composting (primarily N and K). (en)
|
Title
| - Cervene a modre zbarvené brambory - významný zdroj antioxidantu v lidské výžive.
- Red and blue coloured potatoes- important source of antioxidant in human nutrition. (en)
- Cervene a modre zbarvené brambory - významný zdroj antioxidantu v lidské výžive. (cs)
|
skos:prefLabel
| - Cervene a modre zbarvené brambory - významný zdroj antioxidantu v lidské výžive.
- Red and blue coloured potatoes- important source of antioxidant in human nutrition. (en)
- Cervene a modre zbarvené brambory - významný zdroj antioxidantu v lidské výžive. (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60109807:_____/05:00:_3470!RIV06-MZE-60109807
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(1G46058), Z(MSM6046070901)
|
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60109807:_____/05:00:_3470
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - quality of potatoes, content of selenium, content of carotenoid (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Jůzl, Miroslav
- Lachman, Jaromír
- Hamouz, Karel
- Orsák, Matyáš
- Čepl, Jaroslav
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |