About: Starch and protein characteristics in wheat for industrial utilization; donors of valuable characters, recommendation of cultivars and appropriate growing technologies.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Released winter wheat cultivars and some selected lines will be evaluated in three types of field trials- field test for recommendation of cultivars, experiments with cultivars and lines aimed at assessment of fodder quality as well as field tests of selected cultivars under different tillage and input levels. Also suitable genetic resources will be evaluated in field trials and donors of valuable characters will be selected and described. Beside field evaluation, starch and protein content and structure in seed will be analyzed in laboratory tests. Valuable materials- donors of quality characters , will be characterized by means of protein markers and DNA markers; convenient markers for utilization in breeding will be searched. The project objective is to characterize starch and protein contents and structure in released wheat cultivars and selected donors, with respect to different industrial utilization of grain (starch bio-ethanol, bio-degradable matters, fodder). Also donors of import (en)
  • Významné registrované odrůdy ozimé pšenice budou hodnoceny spolu s dalšími vybranými materiály ve třech typech polních pokusů- polních testech pro doporučování odrůd (ORO), experimentech s odrůdami a liniemi pro posouzení krmné kvality a polních testech s vybranými odrůdami při různé úrovni vstupů a zpracování půdy. V polních pokusech budou rovněž hodnoceny genetické zdroje, budou vybrány a popsány donory cenných znaků. Vedle polních pokusů bude v laboratorních testech prováděno analytické hodnoceníkvality zrna, zejména s ohledem na obsah a strukturu škrobu a bílkovin. Hodnotné materiály- donory znaků kvality- budou charakterizovány s využitím bílkovinných markerů a DNA markerů; budou vyhledány markery využitelné ve šlechtění. Cílem projektu jecharakterizovat významné odrůdy současného sortimentu ozimé pšenice a vybrané donory z hlediska obsahu a struktury škrobu a bílkovin zrna, s ohledem na diferencované technologické využití produkce (škrob, bioetanol, biodegradovatelné materiály, krmiva).
Title
  • Starch and protein characteristics in wheat for industrial utilization; donors of valuable characters, recommendation of cultivars and appropriate growing technologies. (en)
  • Charakteristiky škrobu a bílkovin zrna pšenice pro nepotravinářské využití; donory cenných znaků, vhodné odrůdy a pěstitelské technologie.
skos:notation
  • 1G58076
http://linked.open...avai/cep/aktivita
http://linked.open...kovaStatniPodpora
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
http://linked.open...datumDodatniDoRIV
http://linked.open...i/cep/druhSouteze
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
http://linked.open...hodnoceniProjektu
http://linked.open...vai/cep/kategorie
http://linked.open.../cep/klicovaSlova
  • pšenice; odrůdy; prostředí; agrotechnika; kvalita zrna; škrob; bílkoviny; nepotravinářské využití (en)
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
http://linked.open...inujicichPrijemcu
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
http://linked.open...lneniVMinulemRoce
http://linked.open.../prideleniPodpory
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
http://linked.open...atUdajeProjZameru
http://linked.open.../vavai/cep/soutez
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
http://linked.open...ep/ukonceniReseni
http://linked.open.../cep/vedlejsiObor
http://linked.open...ep/zahajeniReseni
http://linked.open...jektu+dodavatelem
  • The project proceeded according to plan achieving the planned results usable and used in practice for characterising grains of starch and proteins in cereals. Suitable varieties were selected for obtaining these components. (en)
  • Řešení probíhalo dle plánu a bylo dosaženo plánovaných výsledků využitelných a využitých v praxi pro charakterizaci zrn škrobu a bílkovin v obilovinách.Byly vybrány vhodné odrůdy pro získávání těchto složek. (cs)
http://linked.open...tniCyklusProjektu
http://linked.open.../cep/klicoveSlovo
  • pšenice
  • agrotechnika
  • bílkoviny
  • kvalita zrna
  • odrůdy
  • prostředí
  • škrob
is http://linked.open...vavai/riv/projekt of
is http://linked.open...vavai/cep/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 26 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software