About: Centrifugační vaznost mouky - efektivní metoda stanovení pekařské kvality pšenice pro šlechtění     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Tato práce byla zaměřena na optimalizaci a posouzení predikční schopnosti centrifugační vaznosti (CWA) mouky pšenice v porovnání se standardně používaným farinografickým stanovení vaznosti a možnosti predikce tohoto parametru pomocí NIR spektroskopické metody. Vztahy mezi farinografickým a centrifugačním stanovením vykazovaly vysoký korelační koeficient 0,97. Obdobně těsný vztah byl zaznamenán mezi CWA metodou a možnosti její predikce pomocí NIR spektroskopu. Lze konstatovat, že vaznost mouky lze s vysokou mírou spolehlivosti predikovat jak centrifugační metodou tak pomocí NIR metod a získaný regresní model umožňuje orientační predikci farinografické vaznosti na podkladě hodnot zjištěných metodou CWA resp. NIR spektroskopickou analýzou
  • Tato práce byla zaměřena na optimalizaci a posouzení predikční schopnosti centrifugační vaznosti (CWA) mouky pšenice v porovnání se standardně používaným farinografickým stanovení vaznosti a možnosti predikce tohoto parametru pomocí NIR spektroskopické metody. Vztahy mezi farinografickým a centrifugačním stanovením vykazovaly vysoký korelační koeficient 0,97. Obdobně těsný vztah byl zaznamenán mezi CWA metodou a možnosti její predikce pomocí NIR spektroskopu. Lze konstatovat, že vaznost mouky lze s vysokou mírou spolehlivosti predikovat jak centrifugační metodou tak pomocí NIR metod a získaný regresní model umožňuje orientační predikci farinografické vaznosti na podkladě hodnot zjištěných metodou CWA resp. NIR spektroskopickou analýzou (cs)
  • The study was aimed on optimalization and evaluation of relations between centrifuge water absorption of a wheat flour and standard used farinograph water absorption. The prediction possibilities of these parameters by the help of NIR spectroscopy analysis were verified as well. Relations between CWA and farinograph water absorption showed high close correlation coefficient 0.97. A similarly close relation was detected between CWA application and NIR spectroscopy prediction. It’s possible to accept the opinion that farinograph water absorption of a flour can be reliably predicted by CWA and NIR spectroscopy methods as well. The calculated regression model enabled screening prediction of farinograph water absorption of a flour in context of detected values of CWA or NIR analyses. ___________________________________________________________________________ (en)
Title
  • Centrifugační vaznost mouky - efektivní metoda stanovení pekařské kvality pšenice pro šlechtění
  • Centrifuge Water Absorption of Flour – Effective Method of Determination of Wheat Baking Quality for Breeding (en)
  • Centrifugační vaznost mouky - efektivní metoda stanovení pekařské kvality pšenice pro šlechtění (cs)
skos:prefLabel
  • Centrifugační vaznost mouky - efektivní metoda stanovení pekařské kvality pšenice pro šlechtění
  • Centrifuge Water Absorption of Flour – Effective Method of Determination of Wheat Baking Quality for Breeding (en)
  • Centrifugační vaznost mouky - efektivní metoda stanovení pekařské kvality pšenice pro šlechtění (cs)
skos:notation
  • RIV/00027006:_____/07:2043!RIV08-MZE-00027006
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 0;0
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1G58076), Z(MZE0002700602)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 412885
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027006:_____/07:2043
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • wheat; water absorption of flour; NIR spectroscopy; baking quality (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [6600A47ADC8E]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Výzkumný ústav pícninářský, spol. s r.o., Troub
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Aktuální poznatky v pěstování, šlechtění, ochraně rostlin a zpracování produktů
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dvořáček, Václav
  • Sedláček, T.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav pícninářský, spol. s r.o.
https://schema.org/isbn
  • 80-86908-04-6
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 110 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software