About: Vliv odrůdy, technologie pěstování a lokality na produkci škrobu a bioethanolu u vybraných odrůd pšenice seté     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Tato práce je zaměřena na nepotravinářské využití pšenice s důrazem pro produkci škrobu a bioethanolu. Po prvním roce řešení, do kterého bylo zařazeno sedm odrůd pšenice seté (Barroko (A), Biscay (C), Cubus (A), Florett (C), Ilias (A-E), Meritto (B) a Rheia (B)) pěstovaných při dvou různých technologiích zpracování půdy (minimální s orbou do 0,22 m, resp. minimální zpracování do 0,1 m resp.), dvou intenzitách výživy a ochrany rostlin a na dvou lokalitách (Praha Ruzyně a Chrášťany u Rakovníka), byla zjištěna významná závislost výtěžnosti bioethanolu z jednotky plochy na lokalitě, odrůdě i technologii pěstování. Nižší intenzita pěstování (nižší hnojení N, bez aplikace fungicidů a morforegulátorů růstu) s konvenčním zpracováním půdy vedly na obou lokalitách k vyššímu podílu obsahu škrobu v zrně a tím vyšší výtěžnosti bioethanolu na sušinu zrna. Navzdory nižší efektivitě výtěžnosti škrobu a bioethanolu při zvýšené úrovni hnojení i ošetření porostů došlo při tomto způsobu pěstování k průkaznému zvýšení
  • Tato práce je zaměřena na nepotravinářské využití pšenice s důrazem pro produkci škrobu a bioethanolu. Po prvním roce řešení, do kterého bylo zařazeno sedm odrůd pšenice seté (Barroko (A), Biscay (C), Cubus (A), Florett (C), Ilias (A-E), Meritto (B) a Rheia (B)) pěstovaných při dvou různých technologiích zpracování půdy (minimální s orbou do 0,22 m, resp. minimální zpracování do 0,1 m resp.), dvou intenzitách výživy a ochrany rostlin a na dvou lokalitách (Praha Ruzyně a Chrášťany u Rakovníka), byla zjištěna významná závislost výtěžnosti bioethanolu z jednotky plochy na lokalitě, odrůdě i technologii pěstování. Nižší intenzita pěstování (nižší hnojení N, bez aplikace fungicidů a morforegulátorů růstu) s konvenčním zpracováním půdy vedly na obou lokalitách k vyššímu podílu obsahu škrobu v zrně a tím vyšší výtěžnosti bioethanolu na sušinu zrna. Navzdory nižší efektivitě výtěžnosti škrobu a bioethanolu při zvýšené úrovni hnojení i ošetření porostů došlo při tomto způsobu pěstování k průkaznému zvýšení (cs)
  • This work is aimed to non-food use of wheat with emphasis to starch and bioethanol production. After first year of experiments, in which seven varieties (Barroko, Biscay, Cubus, Florett, Illias, Meritto and Rheia) planted under two different agronomic technologies at the twoo locations (Prague Ruzyně and Chrášťany u Rakovníka) were tested, significant relation between bioethanol yield and location, variety and agronomic technology was found. Lower intensity of agronomic technology led to higher starch content and higher ethanol conversion efficiency. (en)
Title
  • Vliv odrůdy, technologie pěstování a lokality na produkci škrobu a bioethanolu u vybraných odrůd pšenice seté
  • Impact of variety, agronomic technology and locality to starch and bioethanol production in the set of selected wheat vcarieties (en)
  • Vliv odrůdy, technologie pěstování a lokality na produkci škrobu a bioethanolu u vybraných odrůd pšenice seté (cs)
skos:prefLabel
  • Vliv odrůdy, technologie pěstování a lokality na produkci škrobu a bioethanolu u vybraných odrůd pšenice seté
  • Impact of variety, agronomic technology and locality to starch and bioethanol production in the set of selected wheat vcarieties (en)
  • Vliv odrůdy, technologie pěstování a lokality na produkci škrobu a bioethanolu u vybraných odrůd pšenice seté (cs)
skos:notation
  • RIV/27184145:_____/09:0R000099!RIV10-MZE-27184145
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1G58076), P(QG50076)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 12
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 349403
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/27184145:_____/09:0R000099
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • wheat starch bioethanol (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [7068F55A0430]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Listy cukrovarnické a řepařské
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 123
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Růžek, Pavel
  • Sedláček, Tibor
  • Vavera, Radek
  • Dvořáček, Václav
issn
  • 1210-3306
number of pages
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software