About: Research and development of improvement of the quality control tools at main milk composition analyses for economical purposes     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • The results of the basic milk composition analyses (fat, protein and lactose contents) are used for the purposes of: - dairy cows milk recording; - milk payment; - advisory service for milk quality and dairy cow health state; - processor foodstuff technologies. The analyses are usually performed by the indirect instrumental methods. The instruments are regularly calibrated according to the referential method results. The main property of the milk analytical results at their effective using is their reliability. The milk laboratories are organized into referential-routine networks usually. Different possible variants such structure of organization have got own advantages and disadvantages as well. In consideration of the whole row of the reasons,there is very important to improve the reliability of the milk analyse results now. It is possible to carry out such improvement by the research and development of the komplex systems of the analytical work quality assurance and quality control (QA/QC) (en)
  • Výsledky analýz základního složení mléka (obsahy tuku, bílkovin a laktózy) jsou používány pro účely: - kontroly užitkovosti dojnic; - proplácení mléka; - poradenství ke kvalitě mléka a zdravotnímu stavu krav; - zpracovatelských potravinářských technologií. Analýzy jsou prováděny obvykle nepřímými přístrojovými metodami. Přístroje jsou pravidelně kalibrovány na výsledky referenčních metod. Hlavní vlastností při efektivním použití výsledků je jejich věrohodnost. Mlékařské laboratoře jsou obvykle sdruženy do sítí referenčně-rutinních systémů. Různé možné varianty takového uspořádání mají své výhody a nevýhody. Z řady důvodů je proto nyní důležité zlepšit věrohodnost výsledků mlékařských analýz. To lze provést výzkumem a vývojem komplexních systémů zajištění a řízení kvality analytické práce (QA/QC) v laboratorních sítích. Projekt se proto zabývá výzkumem, vývojem a návrhem nového zlepšeného QA/QC systému ve výše uvedených laboratorních referenčně-rutinních sítích. Cílem je zlepšení věrohodnosti anal
Title
  • Research and development of improvement of the quality control tools at main milk composition analyses for economical purposes (en)
  • Výzkum a vývoj zdokonalení nástrojů kontroly kvality analýz základního složení mléka pro hospodářské účely
skos:notation
  • QF3019
http://linked.open...avai/cep/aktivita
http://linked.open...kovaStatniPodpora
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
http://linked.open...datumDodatniDoRIV
http://linked.open...i/cep/druhSouteze
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
http://linked.open...hodnoceniProjektu
http://linked.open...vai/cep/kategorie
http://linked.open.../cep/klicovaSlova
  • mléko; základní složky; tuk; bílkoviny; laktóza; mléčná laboratoř; referenčně-rutinní laboratorní síť; analýza; věrohodnost analýzy; referenční metoda; nepřímá metoda; kalibrace; zajištění kvality; řízení kvality; test způsobilosti (en)
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
http://linked.open...inujicichPrijemcu
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
http://linked.open...lneniVMinulemRoce
http://linked.open.../prideleniPodpory
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
http://linked.open...atUdajeProjZameru
http://linked.open.../vavai/cep/soutez
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
http://linked.open...ep/ukonceniReseni
http://linked.open.../cep/vedlejsiObor
http://linked.open...ep/zahajeniReseni
http://linked.open...jektu+dodavatelem
  • Průběh řešení projektu odpovídá schválené metodice. Zjištěné výsledky se týkají hlavně délky kalibračního intervalu, vlivu sezóny a složkových manipulací na mléčné referenční standardy a jakosti syrového kravského mléka. (cs)
  • Solving answers to methodics. The result concerns to milk standards and quality raw cow milk. (en)
http://linked.open...tniCyklusProjektu
http://linked.open.../cep/klicoveSlovo
  • mléko
  • analýza
  • bílkoviny
  • kalibrace
  • laktóza
  • mléčná laboratoř
  • nepřímá metoda
  • referenční metoda
  • referenčně-rutinní laboratorní síť
  • tuk
  • věrohodnost analýzy
  • zajištění kvality
  • základní složky
  • řízení kvality
is http://linked.open...vavai/riv/projekt of
is http://linked.open...vavai/cep/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 45 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2025 OpenLink Software