About: Specifika referenčních materiálů a výkonnostního testování způsobilosti výsledků u základních mlékařských analýz     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Original paper is focused on description and analysis of reference and routine milk laboratory system and aims to quality assurance of analytical results by description of own development of methodical procedures. The aim is to take into account the results of influence of important interferential factors on infraanalyse in reference materials and calibration procedures, to eliminate the practical important effects and to assure the reliability of milk analytical results. Both reference materials and proficiency tests are realized for various materials (1) and analyse types (2): 1) – raw cow milk; - raw sheep milk; - raw goat milk; - pasteurized cow milk; - skimmed milk; - cream; - liquid whey; - concentrated whey; 2) - fat; - crude protein; - casein; - lactose; - solids non fat; - urea; - free fatty acids; - citric acid; - milk freezing point. (en)
  • Původní práce se zabývá popisem a analýzou referenčního a rutinního mlékařského laboratorního systému a směřuje popisem vlastního vývoje metodických postupů k zajištění kvality analytických výsledků. Cílem je zohlednit výsledky výzkumu vlivu významných interferenčních faktorů na infraanalýzu mléka v referenčních materiálech a kalibračních postupech, eliminovat vlivy prakticky významné a zajistit věrohodnost mlékařských analytických výsledků. Jak referenční materiály tak výkonnostní testy jsou realizovány pro různé materiály (1) a typy analýz (2): 1) - syrové mléko kravské; - syrové mléko ovčí; - syrové mléko kozí; - pasterované mléko kravské; - odstředěné mléko; - smetana; - syrovátka tekutá; - syrovátka zahuštěná; 2) - tuk; - hrubé bílkoviny; - kasein; - laktóza; - sušina tukuprostá; - močovina; - volné mastné kyseliny; - kyselina citrónová; - bod mrznutí mléka.
  • Původní práce se zabývá popisem a analýzou referenčního a rutinního mlékařského laboratorního systému a směřuje popisem vlastního vývoje metodických postupů k zajištění kvality analytických výsledků. Cílem je zohlednit výsledky výzkumu vlivu významných interferenčních faktorů na infraanalýzu mléka v referenčních materiálech a kalibračních postupech, eliminovat vlivy prakticky významné a zajistit věrohodnost mlékařských analytických výsledků. Jak referenční materiály tak výkonnostní testy jsou realizovány pro různé materiály (1) a typy analýz (2): 1) - syrové mléko kravské; - syrové mléko ovčí; - syrové mléko kozí; - pasterované mléko kravské; - odstředěné mléko; - smetana; - syrovátka tekutá; - syrovátka zahuštěná; 2) - tuk; - hrubé bílkoviny; - kasein; - laktóza; - sušina tukuprostá; - močovina; - volné mastné kyseliny; - kyselina citrónová; - bod mrznutí mléka. (cs)
Title
  • Specifika referenčních materiálů a výkonnostního testování způsobilosti výsledků u základních mlékařských analýz
  • Specificity of reference materials and results proficiency testing in basic milk analyses (en)
  • Specifika referenčních materiálů a výkonnostního testování způsobilosti výsledků u základních mlékařských analýz (cs)
skos:prefLabel
  • Specifika referenčních materiálů a výkonnostního testování způsobilosti výsledků u základních mlékařských analýz
  • Specificity of reference materials and results proficiency testing in basic milk analyses (en)
  • Specifika referenčních materiálů a výkonnostního testování způsobilosti výsledků u základních mlékařských analýz (cs)
skos:notation
  • RIV/26788462:_____/08:#0000138!RIV09-MSM-26788462
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1P05LA244), P(QF3019), Z(MSM2678846201)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 396423
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26788462:_____/08:#0000138
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • raw milk; reference material; analytical quality assurance; proficiency testing (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [B3BE0CDAB2F4]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Medlov
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Český Těšín
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Referenční materiály a mezilaboratorní porovnávání zkoušek III
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hanuš, Oto
  • Jedelská, Radoslava
  • Kopecký, Jaroslav
  • Říha, Jan
  • Vyletělová, Marcela
  • Genčurová, Václava
  • Dolínková, Alena
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • 2Theta
https://schema.org/isbn
  • 978-80-86380-46-9
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software