About: A framework performance of main elements of QA system of chemical and physical methods in reference and routine laboratories for raw milk quality analyses in the CR.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Práce je zaměřena na: problémy věrohodnosti, přesnosti, reprodukovatelnosti a opakovatelnosti analytických výsledků hlavních složek mléka; problémy použití referenčních a rutinních mlékařských analytických metod; zavádění nových referenčních metod; problémy kalibračních postupů a frekvence kalibrací v mléčných laboratořích; provádění validačních postupů v mléčných laboratořích; postup odhadu výsledkových nejistot měření pro mléčné analýzy; provádění výkonnostního testování v referenčních a rutinních mléčných laboratořích prostřednictvím statistických nástrojů jako je Z-skore, Youdenův graf a Euklidická vzdálenost od počátku; možnou diagnostiku charakteru výsledkových chyb a jejich původu. Znázornění některých zmíněných příkladů dosažených výsledků a použití relevantních modelů je znázorněno pomocí čísel a schémat v prezentovaných tabulkách a grafech. Příslušné diskriminační limity pro charakteristiky vztahů mezi referenčními a nepřímými výsledky mléčných analýz jsou rovněž všeobecně zmíněny.
  • Práce je zaměřena na: problémy věrohodnosti, přesnosti, reprodukovatelnosti a opakovatelnosti analytických výsledků hlavních složek mléka; problémy použití referenčních a rutinních mlékařských analytických metod; zavádění nových referenčních metod; problémy kalibračních postupů a frekvence kalibrací v mléčných laboratořích; provádění validačních postupů v mléčných laboratořích; postup odhadu výsledkových nejistot měření pro mléčné analýzy; provádění výkonnostního testování v referenčních a rutinních mléčných laboratořích prostřednictvím statistických nástrojů jako je Z-skore, Youdenův graf a Euklidická vzdálenost od počátku; možnou diagnostiku charakteru výsledkových chyb a jejich původu. Znázornění některých zmíněných příkladů dosažených výsledků a použití relevantních modelů je znázorněno pomocí čísel a schémat v prezentovaných tabulkách a grafech. Příslušné diskriminační limity pro charakteristiky vztahů mezi referenčními a nepřímými výsledky mléčných analýz jsou rovněž všeobecně zmíněny. (cs)
  • The paper is focused on: problems about reliability, accuracy, reproducibility and repeatability of analytical results of main milk components; problems of using of milk reference and routine analytical methods; introduction of new reference methods; problems of calibration procedures and calibration frequency in the milk laboratories; performance of validation procedures in milk laboratories; process of estimation of result uncertainties for milk analyses; performance of proficiency testing in the reference and routine milk laboratories by statistical tools such as Z-score, Youden plot and Euclidian distance from origin; possible diagnostic of result error character and origin. A design of some mentioned examples of reached results and used relevant patterns are shown by figures and schemes in the presented tables and graphs. The relevant discrimination limits for characteristics of relationships between reference and indirect results of milk analyses are mentioned commonly as well. (en)
Title
  • A framework performance of main elements of QA system of chemical and physical methods in reference and routine laboratories for raw milk quality analyses in the CR. (en)
  • Rámcové představení hlavních prvků systému QA u chemických a fyzikálních metod v referenčních a rutinních laboratořích pro analýzy kvality syrového mléka v ČR.
  • Rámcové představení hlavních prvků systému QA u chemických a fyzikálních metod v referenčních a rutinních laboratořích pro analýzy kvality syrového mléka v ČR. (cs)
skos:prefLabel
  • A framework performance of main elements of QA system of chemical and physical methods in reference and routine laboratories for raw milk quality analyses in the CR. (en)
  • Rámcové představení hlavních prvků systému QA u chemických a fyzikálních metod v referenčních a rutinních laboratořích pro analýzy kvality syrového mléka v ČR.
  • Rámcové představení hlavních prvků systému QA u chemických a fyzikálních metod v referenčních a rutinních laboratořích pro analýzy kvality syrového mléka v ČR. (cs)
skos:notation
  • RIV/49608851:_____/07:#0000100!RIV08-MZE-49608851
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 33-50
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1P05LA244), P(QF3019)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 446379
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/49608851:_____/07:#0000100
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • milk; analyse; result reliability; accuracy; proficiency testing; reference method; routine method; fat; crude protein; urea; milk freezing point (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [710DEC10D8F2]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Komorní Lhotka
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Český Těšín
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • 2 THETA Zajištění kvality analytických výsledků
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hanuš, Oto
  • Jedelská, Radoslava
  • Janů, Libor
  • Genčurová, Václava
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Ing. Václav Helán - 2 THETA Český Těšín
https://schema.org/isbn
  • 978-80-86380-37-7
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software