Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - Main goal of the project is to develop and validate recent biotechnological methods for inovations in prediction and estimation of beef quality with usage of genomical markers, breeding programs and feeding facilities. We want to develop recent methods for estimation of parameters of beef quality as CLA, marbling, photometric methods etc. In connection with DNA analysis of genomic markers of selected QTLs we want to develop new methods for prediction of beef consumer's, producer's and processor's quality what can be used just in neonatal period of calves' life. The part of project is also concerned to construction of MSs and SNPs panel what can be useful for identification and traceability of beef from bioproduction farms in CR. (en)
- Stanovit vztahy mezi markery asociovanými s významnými kvalitativními vlastnostmi JUT skotu a jakostními charakteristikcami hovězího masa. Zpracovat a ověřit postup vyhledatelnosti zdroje masa.
|
Title
| - Biotechnological methods for innovations of manufacturing and consumerist quality evaluation of beef as source of an animal proteins. (en)
- Biotechnologické metody pro inovace hodnocení zpracovatelské a spotřebitelské kvality hovězího masa jako potravinového zdroje živočišných proteinů
|
skos:notation
| |
http://linked.open...avai/cep/aktivita
| |
http://linked.open...kovaStatniPodpora
| |
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
| |
http://linked.open...datumDodatniDoRIV
| |
http://linked.open...i/cep/druhSouteze
| |
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
| |
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
| |
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
| |
http://linked.open...hodnoceniProjektu
| |
http://linked.open...vai/cep/kategorie
| |
http://linked.open.../cep/klicovaSlova
| - Marker; QTL; Palatability; Tenderness; Marbling; Beef (en)
|
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
| |
http://linked.open...inujicichPrijemcu
| |
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
| |
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
| |
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
| |
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
| |
http://linked.open...lneniVMinulemRoce
| |
http://linked.open.../prideleniPodpory
| |
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
| |
http://linked.open...atUdajeProjZameru
| |
http://linked.open.../vavai/cep/soutez
| |
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
| |
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
| |
http://linked.open...ep/ukonceniReseni
| |
http://linked.open.../cep/vedlejsiObor
| |
http://linked.open...ep/zahajeniReseni
| |
http://linked.open...jektu+dodavatelem
| - Byly vypracovány a ověřeny biotechnologické metody hodnocení kvality hovězího masa (odporové charakteristiky, reflekční infračervená spektrometrie, měření bioimpedančního spektra, interakce genotypů růstového hormonu, Pit-1 a calpainu na střižnou sílu,genetické asociace s jatečnými ukazateli masa). (cs)
- New biotechnological method for determination of beef meat quality were conducted(resistance characteristic, reflected UV spectrometry, measuring of bioimpedance, interaction of genotypes for GH, Pit-1 and calpain on shear force,genetic association with traits of carcass meat. (en)
|
http://linked.open...tniCyklusProjektu
| |
http://linked.open.../cep/klicoveSlovo
| - Marker
- QTL
- Marbling
- Palatability
- Tenderness
|
is http://linked.open...vavai/riv/projekt
of | - The association of CAPN1, CAST, SCD, and FASN polymorphisms with beef quality traits in commercial crossbred cattle in the Czech Republic
- Evaluation of milkfat and milkprotein production in inbred and outbred
- Analýza délky březosti při vícečetných porodech u českého strakatého a holštýnského skotu
- Nové metody pro efektivnější testaci vybraných SNP markerů mléčné a masné užitkovosti skotu
- Comparison of the cutting parts portions of carcasses in beef and combined cattle
- Vliv vícečetného porodu na následující produkční a reprodukční znaky holštýnského skotu
- Selekce, Inbríding, Hybridizace.
- Preference původu a kulinární úpravy hovězího masa u vybrané skupiny konzumentů
- Vyhodnocení obsahu tuku v hovězím mase na principu měření infračerveného spektra
- The fatty acids in beef of bulls
- The influence of cattle breed on the portion of highly valued cutting parts of carcasses
- Linear mixed models built with the stepAIC function in the R environment for evaluation of TPA and WBSF
- Příručka pro první použití programu R při statistickém hodnocení nelineárních závislostí regresními modely se míšenými efekty
- Souprava pro sterilní měření bioimpedance v syrovém mase
- Zpřesnění genetické identifikace, ověřování původů a dohledatelnosti masného skotu novým setem 18ti DNA mikrosatelitů
- Bacterial counts in aged beef analyzed with mixed generalized linear models in R
- Genetic markers in beef production.
- Vliv interakcí genotypů GH, Pit-1 a calpainu na střižnou sílu grilovaného hovězího masa v 28 dnech zrání.
- The DGAT1 gene K232A mutation is associated with milk fat content, milk yield and milk somatic cell count in cattle (Short Communication)
- Interaction of genotypes of GH, Pit-1, CAPN1 genes and its influence on shear force of grilled beef in Czech Fleckvieh bulls during the period of maturation
- Vybrané faktory ve vztahu ke kvalitě hovězího masa.
- Vyhodnocení významnosti vybraných náhodných a pevných vlivů na hmotnostní růst býků a volů masných plemen a jejich kříženců pomocí nelineárních modelů
- Composition of fatty acids in beef of selected progeny tested bulls of Czech Fleckvieh lines and Aberdeen Angus crossbreeds
- Association between CSN3 and BCO2 gene polymorphisms and milk performance traits in the Czech Fleckvieh cattle breed
- Evaluation of genetic polymorphism of significant production genes
- Vliv inbrední deprese na znaky reprodukce
- Correlation analysis of production and reproduction traits in twinn living under identical and different conditions
- Mixed model analysis of non-linearity between cooking loss and aging time plus other effects
- Cattle breed discrimination based on microsatellites markers
- Relationship between kappa-casein genotype in inseminated bulls and the milk composition of their daughters
- Experimental verification of the possibility to estimate senzoric and quality parameters of beef with use of bioimpedance
- Kvalita hovězího masa v komerčních a ekologických produkčních podmínkách výkrmu
- Novel detection of c131y mutation using allele specific PCR (AS – PCR)
- Změny v barvě hřbetní svaloviny (m. longissimus thoracis)býků českého strakatého skotu po rozdílné době zrání
- Kvalita hovězího masa býků českého strakatého skotu
- Association of 5 candidate genes potentially affected beef quality with carcass traits and cutting parts in cross-breed cattle
- Vliv zvolených faktorů na sílu svalových vláken podle pohlavní příslušnosti jatečného skotu
- Variabilita celkového obsahu N a hydroxyprolinu v hovězím mase po dobu jeho zrání a v závislosti na základních chovatelských faktorech
- Hodnocení efektu extenzivního výkrmu skotu na ztrátu vody hovězího masa během zrání
- Složení jatečných těl a křehkost masa. Rozbor jatečně upravených těl potomků testovaných býků českého strakatého skotu
- Non-linear mixed effects model for statistical analyse of differences in cooking loss in aging.
- Effect of TG5 gene polymorphism on a basic chemical composition of beef
|
is http://linked.open...vavai/cep/projekt
of | |