Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - U 63 vzorků hovězího svalu (MLLT) byl hodnocen obsah tuku pomocí metody založené na principu měření IR. Měření vzorku probíhalo z dorzální a ventrální strany a na ploše po transverzálním řezu svalu. Hodnoty metody IR z příčného řezu byly porovnány s chemickou laboratorní metodou r = 0,708, p < 0,01 a analýzou obrazu r = 0,757, p < 0,01. Korelace mezi stanovením obsahu tuku metodou IR a množstvím oddělitelného tuku v JUT byly nízké a většinou neprůkazné r = 0,053 až 0,497
- U 63 vzorků hovězího svalu (MLLT) byl hodnocen obsah tuku pomocí metody založené na principu měření IR. Měření vzorku probíhalo z dorzální a ventrální strany a na ploše po transverzálním řezu svalu. Hodnoty metody IR z příčného řezu byly porovnány s chemickou laboratorní metodou r = 0,708, p < 0,01 a analýzou obrazu r = 0,757, p < 0,01. Korelace mezi stanovením obsahu tuku metodou IR a množstvím oddělitelného tuku v JUT byly nízké a většinou neprůkazné r = 0,053 až 0,497 (cs)
- Fat content in 63 samples of beef (MLLT) was assessed using the method of measurement based on IR. Each sample was measured from dorsal, ventral and transversal direction – area of the transversal cut. The values obtained with the IR method from the transversal direction were compared with the chemical laboratory method r = 0.708, p < 0.01 and image analysis r = 0.757, p < 0.01. Correlations between the determination of fat by the IR method and the amount of separable fat in the carcass were low and mostly non-significant r = 0.053 to 0.497. (en)
|
Title
| - Vyhodnocení obsahu tuku v hovězím mase na principu měření infračerveného spektra
- Evaluation of the fat content in beef by infrared spectroscopy (en)
- Vyhodnocení obsahu tuku v hovězím mase na principu měření infračerveného spektra (cs)
|
skos:prefLabel
| - Vyhodnocení obsahu tuku v hovězím mase na principu měření infračerveného spektra
- Evaluation of the fat content in beef by infrared spectroscopy (en)
- Vyhodnocení obsahu tuku v hovězím mase na principu měření infračerveného spektra (cs)
|
skos:notation
| - RIV/26788462:_____/10:#0000368!RIV11-MSM-26788462
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(2B06107), P(2B08037), P(QI91A055), Z(MSM2678846201)
|
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/26788462:_____/10:#0000368
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - IR; fat; beef; comparing methods; carcass (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Dufek, Aleš
- Dračková, Eliška
- Hanuš, Oto
- Homola, Miroslav
- Šarovská, Lenka
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |