Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Metodou CART bylo analyzováno 132 dotazníků s 11 otázkami, které se týkaly konzumace, úpravy a původu výsekového masa. Vyplnění dotazníků bylo následováno ochutnávkou a bodovým ohodnocením předkládaných vzorků grilovaného hovězího roštěnce. Dotazovaní patřili profesně do zemědělství a šetřením se u nich zjistil zájem o výsekové maso z tuzemské produkce, a to zejména u osob ve věku nad 24,5 let, které mají zájem o kvalitně upravené hovězí maso. Mezi konzumenty se vyprofilovaly dvě skupiny: jedna preferuje maso pocházející z býka, druhá dávala přednost masu z krávy. Steakům připraveným z roštěnce krávy dávali přednost konzumenti ve věku nad 51,5 let, nebo mladší, kteří upřednostňují dobře propečený steak a zejména pak ti, u nichž grilování patří k oblíbené úpravě hovězího masa.
- Metodou CART bylo analyzováno 132 dotazníků s 11 otázkami, které se týkaly konzumace, úpravy a původu výsekového masa. Vyplnění dotazníků bylo následováno ochutnávkou a bodovým ohodnocením předkládaných vzorků grilovaného hovězího roštěnce. Dotazovaní patřili profesně do zemědělství a šetřením se u nich zjistil zájem o výsekové maso z tuzemské produkce, a to zejména u osob ve věku nad 24,5 let, které mají zájem o kvalitně upravené hovězí maso. Mezi konzumenty se vyprofilovaly dvě skupiny: jedna preferuje maso pocházející z býka, druhá dávala přednost masu z krávy. Steakům připraveným z roštěnce krávy dávali přednost konzumenti ve věku nad 51,5 let, nebo mladší, kteří upřednostňují dobře propečený steak a zejména pak ti, u nichž grilování patří k oblíbené úpravě hovězího masa. (cs)
- CART method was used to evaluate 132 survey forms with 11 questions about consumption, culinary and origin of meat. Completing the questionnaires was followed by rating of samples of grilled beef steaks. Consumers were in agriculture profession and there was showed interest in meat from domestic production, particularly in people whose age was greater than 24.5 years and who are interested in well-prepared beef. Among the consumers was possible to distinguish those who prefer steaks from bulls from those who prefer steaks from cows – their age was higher than 51.5 or younger with preferences for well-done steak and grilling methods. (en)
|
Title
| - Preference původu a kulinární úpravy hovězího masa u vybrané skupiny konzumentů
- Preference původu a kulinární úpravy hovězího masa u vybrané skupiny konzumentů (cs)
- Relatioinship to the origin and cookery of beef in a selected group of consumers (en)
|
skos:prefLabel
| - Preference původu a kulinární úpravy hovězího masa u vybrané skupiny konzumentů
- Preference původu a kulinární úpravy hovězího masa u vybrané skupiny konzumentů (cs)
- Relatioinship to the origin and cookery of beef in a selected group of consumers (en)
|
skos:notation
| - RIV/26788462:_____/10:#0000367!RIV11-MSM-26788462
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(2B08037), P(LA08035), Z(MSM2678846201)
|
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/26788462:_____/10:#0000367
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - beef; consumer; survey; grilling (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Dufek, Aleš
- Homola, Miroslav
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |