About: Composition of fatty acids in beef of selected progeny tested bulls of Czech Fleckvieh lines and Aberdeen Angus crossbreeds     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem práce bylo zjistit zastoupení mastných kyselin v mase potomků testovaných býků 9 vybraných linií českého strakatého skotu. Byl analyzován roštěnec (Musculus LongissimusLumborum et Thoracis – MLLT) z pravé poloviny JUT (jatečně upravené tělo) od potomků testovaných býků ze stanice kontroly výkrmnosti skotu (SKVS) Želeč. Nejvyšší průměrný podíl mono-nenasycených mastných kyselin – MUFA (49,78 %) i poly-nenasycených mastných kyselin – PUFA (4,18 %) byl zjištěn u linie NIC. Nejvyšší podíl nasycených mastných kyselin – SFA bylzjištěn u linie MKM (50,14 %). U kříženců českého strakatého skotu (C) a holštýnského skotu (H) s plemenem aberdeen angus (AA), vyrůstající v systému výkrmu s pastvou byly průměrnéhodnoty podílu SFA 53 %, MUFA 41,93 % a PUFA 5,05 %.
  • Cílem práce bylo zjistit zastoupení mastných kyselin v mase potomků testovaných býků 9 vybraných linií českého strakatého skotu. Byl analyzován roštěnec (Musculus LongissimusLumborum et Thoracis – MLLT) z pravé poloviny JUT (jatečně upravené tělo) od potomků testovaných býků ze stanice kontroly výkrmnosti skotu (SKVS) Želeč. Nejvyšší průměrný podíl mono-nenasycených mastných kyselin – MUFA (49,78 %) i poly-nenasycených mastných kyselin – PUFA (4,18 %) byl zjištěn u linie NIC. Nejvyšší podíl nasycených mastných kyselin – SFA bylzjištěn u linie MKM (50,14 %). U kříženců českého strakatého skotu (C) a holštýnského skotu (H) s plemenem aberdeen angus (AA), vyrůstající v systému výkrmu s pastvou byly průměrnéhodnoty podílu SFA 53 %, MUFA 41,93 % a PUFA 5,05 %. (cs)
  • The aim of this study was to assess the fatty acid composition in beef from bulls – progeny of bulls under testing from 9 selected lines of Czech Fleckvieh. Striploin (Musculus Longissimus Lumborum et Thoracis – MLLT) from the right half of carcass of the bulls from the test station for fattening capacity (SKVS) Želeč was used for analysis. The highest average proportion of mono-unsaturated fatty acids, MUFA (49.78 %) and poly-unsaturated fatty acids – PUFA (4.18 %) was detected in the line NIC. The highest proportion of saturated fatty acids – the SFA was found in the line MKM (50.14 %). Crossbreeds of Czech Fleckvieh (C) and Holstein (H) with Aberdeen Angus (AA), growing in fattening system with grazing, had the average values 53 % SFA, 41.93 % MUFA and 5.05 % PUFA. (en)
Title
  • Composition of fatty acids in beef of selected progeny tested bulls of Czech Fleckvieh lines and Aberdeen Angus crossbreeds (en)
  • Zastoupení mastných kyselin v mase potomků testovaných býků vybraných linií českého strakatého skotu a kříženců plemene aberdeen angus
  • Zastoupení mastných kyselin v mase potomků testovaných býků vybraných linií českého strakatého skotu a kříženců plemene aberdeen angus (cs)
skos:prefLabel
  • Composition of fatty acids in beef of selected progeny tested bulls of Czech Fleckvieh lines and Aberdeen Angus crossbreeds (en)
  • Zastoupení mastných kyselin v mase potomků testovaných býků vybraných linií českého strakatého skotu a kříženců plemene aberdeen angus
  • Zastoupení mastných kyselin v mase potomků testovaných býků vybraných linií českého strakatého skotu a kříženců plemene aberdeen angus (cs)
skos:notation
  • RIV/49608851:_____/11:#0000460!RIV12-MZE-49608851
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I, P(2B08037), P(QI91A055)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 4
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 242767
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/49608851:_____/11:#0000460
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Czech Fleckvieh; fatty acids; beef quality (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [B53AB3CDDF29]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Výzkum v chovu skotu
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • LIII
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dufek, Aleš
  • Voříšková, Jarmila
  • Špička, Jindřich
  • Vacátko, Evžen
  • Šarovská, Lenka
  • Kolářová, Danuše
issn
  • 0139-7265
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 41 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software