About: The Conroll of Process of Milk and Chees Quality by the Essencial Amino Acids Supplementation.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • In this projekt will be solved influence of protected of essencial amino acids and of protein on quality of milk and cheese. Amino acids and protein will be applied into the animals as the tablets. The function of these tablets is to transport the aminoacids and protein through the rumen and to protect them against the rumen microbes. The tablets will be dissolved in abomasum and amino acids will be utilized in intestine of the dairy cows. Our new type of tablets has 5-10 mm size. In the first year ofproject will be in a pysiological trial applied tablets with a protein, methionine and lysine into the 4 dairy cows, tablets will be put on the bottom of rumen through the cannula. The influence on milk quality and number of rejected tablets will be recognized. In next 4 years will be done trials with 12 intact dairy cows, the influence on quality of milk and cheese will be evaluated. As the factors will be used the protein with methionine and lysine, lack of leucine, histidine and threonine. In all tri (en)
  • V tomto projektu bude řešen vliv dotace chráněných esenciálních aminokyselin a proteinu na kvalitu mléka a potraviny. Aminokyseliny a protein budou podávány pokusným dojnicím ve formě nově vyvinutých tablet. Funkcí těchto tablet je přenos aminokyselin aproteinu přes bachor a jejich ochrana před bachorovými mikroorganismy. Tablety budou rozpuštěny ve slezu a jejich obsah bude využit ve střevu dojnic. Nový typ tablet má velikost 5-10 mm. V prvním roce řešení budou ve fyziologickém pokusu podány tablety sproteinem, methioninem a lysinem 4 laktujícím dojnicím, tablety budou dány na dno bachoru přes bachorovou kanylu. Bude sledován vliv na kalitu mléka a přežvýkatelnost. V dalších 4 letech bude prováděny pokusy na větším počtu nekanylovaných dojnic (12 ks), bude sledován vliv na kvalitu mléka a sýrů. Jako faktory budou použity vliv přídavku proteinu s methioninem a lysinem, nedostatek leucinu, histidinu a threoninu. Ve všech pokusech bude sledována přežvýkatelnost tablet. Na konci projektu budou definová
Title
  • The Conroll of Process of Milk and Chees Quality by the Essencial Amino Acids Supplementation. (en)
  • Kontrola procesu zvýšení kvality mléka a mléčných výrobků dotací chráněných esenciálních aminokyselin.
skos:notation
  • 1B44037
http://linked.open...avai/cep/aktivita
http://linked.open...kovaStatniPodpora
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
http://linked.open...datumDodatniDoRIV
http://linked.open...i/cep/druhSouteze
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
http://linked.open...hodnoceniProjektu
http://linked.open...vai/cep/kategorie
http://linked.open.../cep/klicovaSlova
  • chráněné aminokyseliny; protein; mléko; kvalita potravin; sýr; systém PDI; dojnice; intestinum; stravitelnost; organická hmota (en)
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
http://linked.open...inujicichPrijemcu
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
http://linked.open...lneniVMinulemRoce
http://linked.open.../prideleniPodpory
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
http://linked.open...atUdajeProjZameru
http://linked.open.../vavai/cep/soutez
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
http://linked.open...ep/ukonceniReseni
http://linked.open...ep/zahajeniReseni
http://linked.open...jektu+dodavatelem
  • The research was executed in accordance with the schedule and approved methodology. Research aim of the plan was to increase milk and dairy products quality through inspected subsidy of protected essential amino acids (protein) for lactation dairy cows. (en)
  • Řešení probíhalo dle plánu a schválené metodiky. Cílem projektu bylo zvýšit kvalitu mléka a mléčných výrobků kontrolovanou dotací chráněných esenciálních aminokyselin (proteinu) laktujícím dojnicím. (cs)
http://linked.open...tniCyklusProjektu
http://linked.open.../cep/klicoveSlovo
  • mléko
  • protein
  • dojnice
  • intestinum
  • kvalita potravin
  • stravitelnost
  • systém PDI
  • sýr
  • chráněné aminokyseliny
is http://linked.open...vavai/riv/projekt of
is http://linked.open...vavai/cep/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software