About: Stanovení in vitro stravitelnosti organické hmoty kukuřičné siláže s rozdílným obsahem sušiny     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Determination and evaluation in vitro organic matter digestibility of maize silage with different dry matter content (en)
  • V pokusu byl sledován vliv rozdílného složení a obsahu sušiny kukuřičné siláže na in vitro stravitelnost organické hmoty. V práci byla použita in vitro pepsin celulázová metoda, která ke stanovení stravitelnosti sušiny a organické hmoty krmiv používá pepsin a celulázu Trichoderma viridis). Stravitelnost organické hmoty byla provedena na přístroji Daisy II incubator (inkubací vzorků v kyselém prostředí pepsinu, hydrolýza škrobu byla modifikována zahřátím na vyšší teplotu a následně proběhla inkubace v pufrovaném roztoku celulázy (Trichoderma viridis). Výhodou této metody je relativní rychlost stanovení a poměrně dobrá standardizovatelnost výsledků. Z výsledků 20 analyzovaných vzorků kukuřičné siláže s obsahem sušiny v rozmezí < 325 g/kg; resp. > 325 a < 390 g/kg vyplynulo proti očekávání zjištění, že průměrná stravitelnost organické hmoty kukuřičné siláže byla vyšší (81,46 %) u souboru siláží s vyšším (356,9 g /kg) průměrným obsahem sušiny, než u siláží (80,57 %) s nižším průměrným obsahem s
  • V pokusu byl sledován vliv rozdílného složení a obsahu sušiny kukuřičné siláže na in vitro stravitelnost organické hmoty. V práci byla použita in vitro pepsin celulázová metoda, která ke stanovení stravitelnosti sušiny a organické hmoty krmiv používá pepsin a celulázu Trichoderma viridis). Stravitelnost organické hmoty byla provedena na přístroji Daisy II incubator (inkubací vzorků v kyselém prostředí pepsinu, hydrolýza škrobu byla modifikována zahřátím na vyšší teplotu a následně proběhla inkubace v pufrovaném roztoku celulázy (Trichoderma viridis). Výhodou této metody je relativní rychlost stanovení a poměrně dobrá standardizovatelnost výsledků. Z výsledků 20 analyzovaných vzorků kukuřičné siláže s obsahem sušiny v rozmezí < 325 g/kg; resp. > 325 a < 390 g/kg vyplynulo proti očekávání zjištění, že průměrná stravitelnost organické hmoty kukuřičné siláže byla vyšší (81,46 %) u souboru siláží s vyšším (356,9 g /kg) průměrným obsahem sušiny, než u siláží (80,57 %) s nižším průměrným obsahem s (cs)
Title
  • Stanovení in vitro stravitelnosti organické hmoty kukuřičné siláže s rozdílným obsahem sušiny
  • Determination and evaluation in vitro organic matter digestibility of maize silage with different dry matter content (en)
  • Stanovení in vitro stravitelnosti organické hmoty kukuřičné siláže s rozdílným obsahem sušiny (cs)
skos:prefLabel
  • Stanovení in vitro stravitelnosti organické hmoty kukuřičné siláže s rozdílným obsahem sušiny
  • Determination and evaluation in vitro organic matter digestibility of maize silage with different dry matter content (en)
  • Stanovení in vitro stravitelnosti organické hmoty kukuřičné siláže s rozdílným obsahem sušiny (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/08:00131021!RIV09-MZE-43210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1B44037), P(QH71041)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 397009
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/08:00131021
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • starch; digestibility of organic matter; chemical composition; maize silage; fibre (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [BE31C313B35E]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Nitra
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Nitra
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Dni výživy zvierat. Zborník príspevkov z vedeckej konferencie s medzinárodnou účasťou
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Doležal, Petr
  • Skládanka, Jiří
  • Třináctý, J.
  • Vyskočil, Ivo
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
https://schema.org/isbn
  • 978-80-552-0072-9
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software