About: Isolation of potato proteins from waste of potato starch industry and evaluation of agroecological effects on their quantitative and qualitative variability.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Potato tuber proteins are considered for plant proteins with very high-quality, which have an excellent nutritional and biological value. These proteins are water-soluble and in starch industry processing are transfered into the liquid waste. To total environmental pollution is contributed by protein waste from starch industry. The objectives of this project are followed: To suggest a convenient methodology for precipitation and subsequent conservation of protein precipitates from potato fruit juice (forming as a waste in starch production), which will not damage biologically valued properties of original proteins and solubility. Next objective of this project is to determine the impact of agroecological factors (year, site, cultivar, N-fertilization)on quantitative and qualitative variability of potato tuber proteins - evaluation of protein compounds (patatin proteins, protease inhibitors) and evaluation of amino-acid composition. In addition, correlations among protein contents and other important (en)
  • Bílkoviny bramborových hlíz jsou považovány za velmi cenné bílkoviny rostlinného původu, které mají vynikají nutriční a biologickou hodnotou. Jsou vodorozpustné a při výrobě bramborového škrobu přecházejí do tekutých odpadů, čímž se podílejí na celkovémnegativním zatížení životního prostředí činností škrobárenského podniku. Cílem projektu je navrhnout vhodnou metodiku pro precipitaci a následnou konzervaci bílkovinných precipitátů z hlízové vody vznikající jako odpad při výrobě škrobu, která by nepoškozovala biologicky cenné vlastnosti hlízových bílkovin a jejich opětovnou rozpustnost. Dalším cílem projektu je stanovit rozsah vlivu agroekologických faktorů (ročník, stanoviště, odrůda, N-hnojení) na kvantitativní a kvalitativní variabilitu bílkovin v hlízách brambor - hodnocení bílkovinných frakcí (patatinové proteiny, inhibitory proteáz) a hodnocení skladby aminokyselin. Doplňkově budou hodnoceny korelační vztahy obsahu bílkovin k ostatním obsahově významným látkám hlízy (obsah škrobu, obsah sušiny,
Title
  • Isolation of potato proteins from waste of potato starch industry and evaluation of agroecological effects on their quantitative and qualitative variability. (en)
  • Izolace bílkovin brambor z odpadu při výrobě škrobu a sledování vlivu agroekologických faktorů na jejich kvantitativní a kvalitativní variabilitu.
skos:notation
  • QF4030
http://linked.open...avai/cep/aktivita
http://linked.open...kovaStatniPodpora
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
http://linked.open...datumDodatniDoRIV
http://linked.open...i/cep/druhSouteze
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
http://linked.open...hodnoceniProjektu
http://linked.open...vai/cep/kategorie
http://linked.open.../cep/klicovaSlova
  • brambory; hlízové bílkoviny; patatin; precipitace; hlízová voda; nízkomolekulární aditiva (en)
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
http://linked.open...inujicichPrijemcu
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
http://linked.open...lneniVMinulemRoce
http://linked.open.../prideleniPodpory
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
http://linked.open...atUdajeProjZameru
http://linked.open.../vavai/cep/soutez
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
http://linked.open...ep/ukonceniReseni
http://linked.open.../cep/vedlejsiObor
http://linked.open...ep/zahajeniReseni
http://linked.open...jektu+dodavatelem
  • Solution of project, running of works and intentions are very quality and coresponded with original intentions. Project belongs to above standard projets. (en)
  • Řešení projektu, průběh prací a dosažené výsledky jsou velmi kvalitní, v souladu se zadanými cíli. Projekt patří svojí celkovou úrovní k nadstandardním. (cs)
http://linked.open...tniCyklusProjektu
http://linked.open.../cep/klicoveSlovo
  • brambory
  • precipitace
  • hlízová voda
  • hlízové bílkoviny
  • patatin
is http://linked.open...vavai/riv/projekt of
is http://linked.open...vavai/cep/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.116 as of Feb 22 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3239 as of Feb 22 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 67 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software