Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - Potato tuber proteins are considered for plant proteins with very high-quality, which have an excellent nutritional and biological value. These proteins are water-soluble and in starch industry processing are transfered into the liquid waste. To total environmental pollution is contributed by protein waste from starch industry. The objectives of this project are followed: To suggest a convenient methodology for precipitation and subsequent conservation of protein precipitates from potato fruit juice (forming as a waste in starch production), which will not damage biologically valued properties of original proteins and solubility. Next objective of this project is to determine the impact of agroecological factors (year, site, cultivar, N-fertilization)on quantitative and qualitative variability of potato tuber proteins - evaluation of protein compounds (patatin proteins, protease inhibitors) and evaluation of amino-acid composition. In addition, correlations among protein contents and other important (en)
- Bílkoviny bramborových hlíz jsou považovány za velmi cenné bílkoviny rostlinného původu, které mají vynikají nutriční a biologickou hodnotou. Jsou vodorozpustné a při výrobě bramborového škrobu přecházejí do tekutých odpadů, čímž se podílejí na celkovémnegativním zatížení životního prostředí činností škrobárenského podniku. Cílem projektu je navrhnout vhodnou metodiku pro precipitaci a následnou konzervaci bílkovinných precipitátů z hlízové vody vznikající jako odpad při výrobě škrobu, která by nepoškozovala biologicky cenné vlastnosti hlízových bílkovin a jejich opětovnou rozpustnost. Dalším cílem projektu je stanovit rozsah vlivu agroekologických faktorů (ročník, stanoviště, odrůda, N-hnojení) na kvantitativní a kvalitativní variabilitu bílkovin v hlízách brambor - hodnocení bílkovinných frakcí (patatinové proteiny, inhibitory proteáz) a hodnocení skladby aminokyselin. Doplňkově budou hodnoceny korelační vztahy obsahu bílkovin k ostatním obsahově významným látkám hlízy (obsah škrobu, obsah sušiny,
|
Title
| - Isolation of potato proteins from waste of potato starch industry and evaluation of agroecological effects on their quantitative and qualitative variability. (en)
- Izolace bílkovin brambor z odpadu při výrobě škrobu a sledování vlivu agroekologických faktorů na jejich kvantitativní a kvalitativní variabilitu.
|
skos:notation
| |
http://linked.open...avai/cep/aktivita
| |
http://linked.open...kovaStatniPodpora
| |
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
| |
http://linked.open...datumDodatniDoRIV
| |
http://linked.open...i/cep/druhSouteze
| |
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
| |
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
| |
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
| |
http://linked.open...hodnoceniProjektu
| |
http://linked.open...vai/cep/kategorie
| |
http://linked.open.../cep/klicovaSlova
| - brambory; hlízové bílkoviny; patatin; precipitace; hlízová voda; nízkomolekulární aditiva (en)
|
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
| |
http://linked.open...inujicichPrijemcu
| |
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
| |
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
| |
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
| |
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
| |
http://linked.open...lneniVMinulemRoce
| |
http://linked.open.../prideleniPodpory
| |
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
| |
http://linked.open...atUdajeProjZameru
| |
http://linked.open.../vavai/cep/soutez
| |
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
| |
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
| |
http://linked.open...ep/ukonceniReseni
| |
http://linked.open.../cep/vedlejsiObor
| |
http://linked.open...ep/zahajeniReseni
| |
http://linked.open...jektu+dodavatelem
| - Solution of project, running of works and intentions are very quality and coresponded with original intentions. Project belongs to above standard projets. (en)
- Řešení projektu, průběh prací a dosažené výsledky jsou velmi kvalitní, v souladu se zadanými cíli. Projekt patří svojí celkovou úrovní k nadstandardním. (cs)
|
http://linked.open...tniCyklusProjektu
| |
http://linked.open.../cep/klicoveSlovo
| - brambory
- precipitace
- hlízová voda
- hlízové bílkoviny
- patatin
|
is http://linked.open...vavai/riv/projekt
of | - Brambory
- Effect of heat treatment on re-solubility of potato proteins isolated from industrial potato fruit juice
- Effect of low-molecular additives of precipitation of potato fruit juice proteins under different temperature regimes
- Crude protein content in tubers of starch processing potato cultivars in dependence on different agro-ecological conditions
- Chemical composition and nutritional value of protein concentrates isolated from potato (Solanum tuberosum L.) fruit juice by precipitation with ethanol or ferric chloride
- Pěstování brambor pro produkci škrobu a bílkovin
- Soil nitrogen variability in relation to seasonal nitrogen cycling and accumulation of nitrogenous components in starch processing potatoes
- Obsah minerálního dusíku v půdě v průběhu vegetace porostu brambor
- Bílkoviny bramborových hlíz - odpad při výrobě škrobu nebo cenná surovina?
- Vztah dusíku a škrobnatosti u průmyslových brambor
- Vliv rozdílné dávky hnojení dusíkem na výnos hlíz, obsah a výnos škrobu
- Využití organických rozpouštědel pro nativní izolaci hlízových bílkovin brambor z hlízové vody
- Diviš J., Bárta J., Švajner J., Heřmanová V. (2006): Obsah minerálního dusíku v půdě v průběhu vegetace porostu brambor. In Kobes, M. (ed.). Sborník referátů z VI. ročníku mezinárodní vědecké konference „Agroregion 2006'', České Budějovice 24.-25.8.2006
- Diviš, J.; Bárta, J.; Švajner, J.; Heřmanová, V. Vliv hnojení dusíkem na obsah dusičnanů v půdě a změny jejich obsahu v průběhu vegetace. In Škarka, J. (ed.). Sborník přednášek 3, Odpadové fórum 2006, konané v Milovech, ve dnech 26. -27. 4. 2006. PCHE
- Bárta J., Heřmanová V., Diviš J. (2006): Bílkoviny bramborových hlíz a možnosti jejich regenerace z odpadních vod při výrobě škrobu. In Škarka, J. (ed.). Sborník přednášek 3, Odpadové fórum 2006, konané v Milovech, ve dnech 26. -27. 4. 2006. PCHE – Pet
- Heřmanová V., Bárta J., Diviš J. (2006): Izolace bílkovin brambor z odpadní vody brambor: tepelná koagulace versus precipitace pomocí nízkomolekulárních činidel. In Škarka, J. (ed.). Sborník přednášek 3, Odpadové fórum 2006, konané v Milovech, ve dnech
- Bárta, J.; Heřmanová, V.; Diviš, J. Obsah bílkovin brambor v hlízách brambor (Solanum tuberosum L.) – významné kriterium pro šlechtění nových odrůd? In Badalíková, B. (ed.). Sborník referátů z konference s mezinárodní účastí „Nové poznatky v pěstování,
- Bárta, J., Heřmanová, V., Diviš, J.: Využití organických rozpouštědel pro nativní izolaci hlízových bílkovin brambor z hlízové vody. Collection of Scientific Papers, Faculty of Agriculture in České Budějovice, Series for Crop Science, 2006, roč. 23 č. 2
- Reakce vybraných odrůd průmyslových brambor na podmínky ročníku.
- Bílkoviny hlíz bramboru (Solanum tuberosum L.)
- Koncentrat hlízových bílkovin brambor s vysokou mírou rozpustnosti
- Stanovení obsahu bílkovin v sušině hlíz brambor pomocí vybraných fotometrických technik
- Vliv dusíku na obsah a výnos škrobu
- Isolation of potato proteins from waste of potato starch industry and evaluation of agroecological effects on their quantitative and qualitative variability.
- Effect of nitrogen fertilization on the growing of processing potatoes cultivars.
|
is http://linked.open...vavai/cep/projekt
of | |