Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - The present situation which arose as a consequence of the accepted measures against spreading of bovine spongiform encfephalopathy (BSE) and also other requirements of the EU to ensure food safety and the effort to enhance the confidence of consumers infoods of animal origin requires radical and rapid measures in animal husbandry that would regain the confidence of consumers in safety of foods of animal origin, and at the same time would minimalize the negative impacts of the absence of animal proteinsin feed mixtures on performance and health, especially of monogastric animals in fattening. The proposed project is based on the current facts that result in the quest for alternative sources of feed mixtures. The use of amaranth grain or products ofits processing can replace some protein feeds, thus contributing partly to solving the problem with animal proteins. (en)
- Současná situace, která vznikla v návaznosti na přijatá opatření proti šíření bovinní spogiformní encefalopatie (BSE), ale i další požadavky EU připravované pro zabezpečení zdravotní nezávadnosti potravin a snaha o zvýšení důvěry konzumentů v bezpečnostpotravin, vyžaduje radikální a rychlá opatření v živočišné výrobě. Ta by měla vrátit důvěru spotřebitelů v bezpečnost potravin živočišného původu a zároveň minimalizovat předpokládané negativní dopady absence bílkovin živočišného původu v krmných směsíchna užitkovost a zdravotní stav, především výkrmových kategorií monogastrů. Námi navrhované řešení problému vychází ze skutečností, která jednoznačně podporují hledání alternativních zdrojů krmných surovin. Využití semen amarantu, příp. produktů jehozpracování, může plně nahradit některá bílkovinná krmiva a jejich zařazení do krmných dávek brojlerových kuřat významně přispěje k řešení problému.
|
Title
| - The use of amaranth and its products for replacement of meat-and-bone meals in broiler chicks nutrition. (en)
- Využití zrna amarantu a produktů jeho zpracování k náhradě živočišných mouček ve výživě kuřecích brojlerů
|
skos:notation
| |
http://linked.open...avai/cep/aktivita
| |
http://linked.open...kovaStatniPodpora
| |
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
| |
http://linked.open...datumDodatniDoRIV
| |
http://linked.open...i/cep/druhSouteze
| |
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
| |
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
| |
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
| |
http://linked.open...hodnoceniProjektu
| |
http://linked.open...vai/cep/kategorie
| |
http://linked.open.../cep/klicovaSlova
| - amarant; brojlerová kuřata; metabolismus; užitkovost; náhrada živočišných bílkovin (en)
|
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
| |
http://linked.open...inujicichPrijemcu
| |
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
| |
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
| |
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
| |
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
| |
http://linked.open...okUkonceniPodpory
| |
http://linked.open...okZahajeniPodpory
| |
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
| |
http://linked.open...atUdajeProjZameru
| |
http://linked.open.../vavai/cep/soutez
| |
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
| |
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
| |
http://linked.open.../cep/vedlejsiObor
| |
http://linked.open...jektu+dodavatelem
| - The project's solution fully corresponded to the factual and financial plan. There are many types of results such as publications in journals with impact factor, presentations both for experts and users and also result for practice. (en)
- Řešení projektu probíhalo zcela v souladu s plánem jak věcným, tak finančním. Jedná se o celou škálu výsledků, od publikací v impaktovaných časopisech, přes prezentace pro zainteresované odborníky a uživatele, až po konkrétní praktický výsledek. (cs)
|
http://linked.open...tniCyklusProjektu
| |
http://linked.open.../cep/klicoveSlovo
| - metabolismus
- brojlerová kuřata
- užitkovost
- amarant
|
is http://linked.open...vavai/riv/projekt
of | - Detection of Genetic Modification 'ac2' in Potato Foodstuffs
- The effect of amaranth on the peformance, nutritional and sensoric characteristic of poultry meat
- The use of amaranth and its products for replacement of meat-and-bone meals in broiler chicks nutrition.
- Chemical Composition of the Above-ground Biomass of Amaranthus cruentus and A. hypochondriacus
- Produkční účinnost krmných směsí se zastoupením amarantu (Amaranthus L.) ve výživě monogastrických zvířat
- The use of amaranth (genus Amaranthus L.) in the diets for broiler chickens
- Determination of volatile organic compounds in the crude and heat treated amaranth samples
- Možnosti využití laskavce (Amaranthus L.) ve výkrmu kuřecích brojlerů
- The content of insoluble fibre and crude protein value of the aboveground biomass of Amaranthus cruentus and A. hypochondriacus
- M. Ciganek, B. Pisarikova, Z. Zraly: Determination of volatile organic compounds in the crude and heat treated amaranth samples. Veterinární Medicína, 52, (3), 2007, 111-120.
- B. Písaříková, Z. Zralý, S. Kráčmar, M. Trčková, I. Herzig: Možnosti využití laskavce (Amaranthus L.) ve výkrmu brojlerových kuřat. Mezinárodní konference %22Aktuální problémy šlechtění, chovu, zdraví a produkce drůbeže%22. 14.-15.února 2007, České Budějovi
- Amino acid contents and biological value of protein in various amaranth species
- Využití laskavce (Amaranthus L.) ve výživě monogastrických zvířat
- Nutritional value of amaranth (genus Amaranthus L.) grain in the broiler chickens
- Senzorická analýza masa kohoutků a slepiček krmených krmnou směsí s přídavkem amarantu nebo rybí moučky
- Využití laskavce (Amaranthus L.) ve výžive monogastrických zvírat. Zborník z medzinárodnej vedeckej konferencie %22Dni výživy zvierat
- Senzorické hodnocení masa kurat krmených ruzným prídavkem amarantu.
|
is http://linked.open...vavai/cep/projekt
of | |