About: The methods of determination of selected alergens and antinutritional components in foods.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • The methods will be developed and tested for the HPLC determination of selected food allergens (allergens of eggs - avidine, ovomucid, ovalbumine; milk allergen - beta-lactoglobuline) and antinutritional components appearing in some foods (lectins in cereals and legumes, protease and amylase inhibitors in cereals and legumes). The methods studied will be based on the biospecific as well as biomimetic sorption methods. Less specific methods like reverse phase HPLC and ion-exchange HPLC will be tested as well. The results obtained will be published in appropriate journals. (en)
  • Budou vypracovány metody HPLC stanovení vybraných potravinových alergenů (alergeny vajec - avidin, ovomukoid, ovalbumin; alergeny mléka - beta-laktoglobulin) a antinutričních látek obsažených v některých potravinách (lektiny obilnin a luštěnin, inhibitory proteas a amylas obilnin a luštěnin). Metody budou založeny jak na biospecifických, tak i biomimetických sorpčních metodách. Testovány budou i možnosti využití méně specifických metod jako jsou HPLC v reversní fázi a HPLC na ionexech. Výsledky budou uveřejněny v odborném tisku.
Title
  • The methods of determination of selected alergens and antinutritional components in foods. (en)
  • Metody stanovení vybraných alergenů a antinutričních látek v potravinách
skos:notation
  • EP9199
http://linked.open...avai/cep/aktivita
http://linked.open...kovaStatniPodpora
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
http://linked.open...datumDodatniDoRIV
http://linked.open...i/cep/druhSouteze
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
http://linked.open...hodnoceniProjektu
http://linked.open.../cep/klicovaSlova
  • egg and milk allergen, antinutrient, determination (en)
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
http://linked.open...inujicichPrijemcu
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
http://linked.open...atUdajeProjZameru
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
http://linked.open.../cep/vedlejsiObor
http://linked.open...jektu+dodavatelem
  • Projekt byl řešen podle plánu. Byla vybrána a ověřena metodika stanovení alergenů a antinutričních látek v potravinách. (cs)
http://linked.open...tniCyklusProjektu
http://linked.open.../cep/klicoveSlovo
  • antinutrient
  • egg and milk allergen
is http://linked.open...vavai/riv/projekt of
is http://linked.open...vavai/cep/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 112 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software