About: Chromatické stanovení pšeničného lektinu     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Bylo studováno chromatografické stanovení pšeničného lektinu ve dvou stupních. V prvním prepurifikačním stupni bylo využito biospecifické afinitní chromatografie založené na vysoké afinitě tohoto typu lektinu k N-acetyl- D-glukosaminu. Ve druhém stupni byla použita ionexová chromatografie, kterou je možno předčištěný lektin rozdělit na tři isolektiny. Pro standard pšeničného lektinu byla vytvořena kalibrační křivka s korelačním kofecientem 0,9990. Koncentrace lektinu v pšeničných klíčcích stanovená touto metodou činila 0,39% celkových bílkovin s variačním koeficientem 1,71.
  • Bylo studováno chromatografické stanovení pšeničného lektinu ve dvou stupních. V prvním prepurifikačním stupni bylo využito biospecifické afinitní chromatografie založené na vysoké afinitě tohoto typu lektinu k N-acetyl- D-glukosaminu. Ve druhém stupni byla použita ionexová chromatografie, kterou je možno předčištěný lektin rozdělit na tři isolektiny. Pro standard pšeničného lektinu byla vytvořena kalibrační křivka s korelačním kofecientem 0,9990. Koncentrace lektinu v pšeničných klíčcích stanovená touto metodou činila 0,39% celkových bílkovin s variačním koeficientem 1,71. (cs)
  • Chromatographic determination of wheat lectin in two steps was studied. In the first prepurification step was used biospecific affinity chromatography based on high affinity of this type of lectin to N-acetyl-D-glucosamine. In the second step was used ionexchange chromatography. Prepurificated lectin was separated to three isolectins. It was realised calibration curve for standard with correlation coefficient 0,9990. Concentration of lectin in wheat germ by this method was 0,39% of proteins with variation coefficient 1,71. (en)
Title
  • Chromatické stanovení pšeničného lektinu
  • Chromatické stanovení pšeničného lektinu (cs)
  • Chromatographic determination of wheat lectin (en)
skos:prefLabel
  • Chromatické stanovení pšeničného lektinu
  • Chromatické stanovení pšeničného lektinu (cs)
  • Chromatographic determination of wheat lectin (en)
skos:notation
  • RIV/00027022:_____/03:8P006328!RIV08-MZE-00027022
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 126-129
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(EP9199)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 601215
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027022:_____/03:8P006328
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • wheat lectin; isolectin; prepurification; affinity chromatography; ionexchange chromatography (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [F1D7CDF377F3]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Skalský Dvůr
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • XXXIV Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kučera, Jiří
  • Prošková, Alexandra
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav potravinářský Praha
https://schema.org/isbn
  • 80-902671-6-5
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software