Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Bylo studováno chromatografické stanovení pšeničného lektinu ve dvou stupních. V prvním prepurifikačním stupni bylo využito biospecifické afinitní chromatografie založené na vysoké afinitě tohoto typu lektinu k N-acetyl- D-glukosaminu. Ve druhém stupni byla použita ionexová chromatografie, kterou je možno předčištěný lektin rozdělit na tři isolektiny. Pro standard pšeničného lektinu byla vytvořena kalibrační křivka s korelačním kofecientem 0,9990. Koncentrace lektinu v pšeničných klíčcích stanovená touto metodou činila 0,39% celkových bílkovin s variačním koeficientem 1,71.
- Bylo studováno chromatografické stanovení pšeničného lektinu ve dvou stupních. V prvním prepurifikačním stupni bylo využito biospecifické afinitní chromatografie založené na vysoké afinitě tohoto typu lektinu k N-acetyl- D-glukosaminu. Ve druhém stupni byla použita ionexová chromatografie, kterou je možno předčištěný lektin rozdělit na tři isolektiny. Pro standard pšeničného lektinu byla vytvořena kalibrační křivka s korelačním kofecientem 0,9990. Koncentrace lektinu v pšeničných klíčcích stanovená touto metodou činila 0,39% celkových bílkovin s variačním koeficientem 1,71. (cs)
- Chromatographic determination of wheat lectin in two steps was studied. In the first prepurification step was used biospecific affinity chromatography based on high affinity of this type of lectin to N-acetyl-D-glucosamine. In the second step was used ionexchange chromatography. Prepurificated lectin was separated to three isolectins. It was realised calibration curve for standard with correlation coefficient 0,9990. Concentration of lectin in wheat germ by this method was 0,39% of proteins with variation coefficient 1,71. (en)
|
Title
| - Chromatické stanovení pšeničného lektinu
- Chromatické stanovení pšeničného lektinu (cs)
- Chromatographic determination of wheat lectin (en)
|
skos:prefLabel
| - Chromatické stanovení pšeničného lektinu
- Chromatické stanovení pšeničného lektinu (cs)
- Chromatographic determination of wheat lectin (en)
|
skos:notation
| - RIV/00027022:_____/03:8P006328!RIV08-MZE-00027022
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027022:_____/03:8P006328
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - wheat lectin; isolectin; prepurification; affinity chromatography; ionexchange chromatography (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - XXXIV Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Kučera, Jiří
- Prošková, Alexandra
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Výzkumný ústav potravinářský Praha
|
https://schema.org/isbn
| |