About: Metody stanovení vybraných alergenů a antinutričních látek v potravinách     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • In food there are components not only beneficial for health but also antinutritional and unhealthy. To this group belong allergens, which are dangerous only for part of population and also lectins, which are unhealthy for whole population. Allergenic proteins and lectins were studied by affinity chromatography from the view of possibility of their determination. Method IMAC with immobilized copper is suitable for the determination of allergen ovomucoid in egg white as model material and DLAC chromatography with immobilized stain (Procion Red) is usefull method as first stage for prepurification of allergen avidin from egg white and also lectin from wheat germ. (en)
  • V potravinách nejsou látky pouze zdraví prospěšné ale také antinutriční a nezdravé. Do této skupiny patří alergeny, které jsou nebezpečné pouze pro část populace a také lektiny, které jsou nezdravé pro celou populaci. Alergenní bílkoviny a lektiny byly studovány z hlediska jejich možného stanovení metodou afinitní chromatografie. Metoda IMAC s imobilizovanou mědí je vhodná pro stanovení alergenu ovomukoidu ve vaječném bílku jako modelu a DLAC chromatografie s imobilizovaným barvivem (Procion Red) je užitečná metoda jako první stupeň pro předčištění alergenu avidinu z vaječného bílku a také lektinu z pšeničných klíčků.
Title
  • Metody stanovení vybraných alergenů a antinutričních látek v potravinách (cs)
  • Metody stanovení vybraných alergenů a antinutričních látek v potravinách
  • Methods of determination of selected allergens and antinutritional components in foods (en)
skos:prefLabel
  • Metody stanovení vybraných alergenů a antinutričních látek v potravinách (cs)
  • Metody stanovení vybraných alergenů a antinutričních látek v potravinách
  • Methods of determination of selected allergens and antinutritional components in foods (en)
skos:notation
  • RIV/00027022:_____/01:91991_3!RIV/2002/MZE/M04002/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 31
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(EP9199)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 686783
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027022:_____/01:91991_3
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Allergen, egg white, ovomucoid, avidin, determination, chromatography, IMAC, DLAC, wheat lectin (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [78ABC1723426]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Praha
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Výsledky výzkumu v oblasti výroby potravin a zpracování zemědělských produktů v letech 1996 - 2000
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Prošková, Alexandra
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav potravinářský Praha
https://schema.org/isbn
  • 80-902671-2-2
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 78 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software