Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - In food there are components not only beneficial for health but also antinutritional and unhealthy. To this group belong allergens, which are dangerous only for part of population and also lectins, which are unhealthy for whole population. Allergenic proteins and lectins were studied by affinity chromatography from the view of possibility of their determination. Method IMAC with immobilized copper is suitable for the determination of allergen ovomucoid in egg white as model material and DLAC chromatography with immobilized stain (Procion Red) is usefull method as first stage for prepurification of allergen avidin from egg white and also lectin from wheat germ. (en)
- V potravinách nejsou látky pouze zdraví prospěšné ale také antinutriční a nezdravé. Do této skupiny patří alergeny, které jsou nebezpečné pouze pro část populace a také lektiny, které jsou nezdravé pro celou populaci. Alergenní bílkoviny a lektiny byly studovány z hlediska jejich možného stanovení metodou afinitní chromatografie. Metoda IMAC s imobilizovanou mědí je vhodná pro stanovení alergenu ovomukoidu ve vaječném bílku jako modelu a DLAC chromatografie s imobilizovaným barvivem (Procion Red) je užitečná metoda jako první stupeň pro předčištění alergenu avidinu z vaječného bílku a také lektinu z pšeničných klíčků.
|
Title
| - Metody stanovení vybraných alergenů a antinutričních látek v potravinách (cs)
- Metody stanovení vybraných alergenů a antinutričních látek v potravinách
- Methods of determination of selected allergens and antinutritional components in foods (en)
|
skos:prefLabel
| - Metody stanovení vybraných alergenů a antinutričních látek v potravinách (cs)
- Metody stanovení vybraných alergenů a antinutričních látek v potravinách
- Methods of determination of selected allergens and antinutritional components in foods (en)
|
skos:notation
| - RIV/00027022:_____/01:91991_3!RIV/2002/MZE/M04002/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027022:_____/01:91991_3
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Allergen, egg white, ovomucoid, avidin, determination, chromatography, IMAC, DLAC, wheat lectin (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Výsledky výzkumu v oblasti výroby potravin a zpracování zemědělských produktů v letech 1996 - 2000
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Výzkumný ústav potravinářský Praha
|
https://schema.org/isbn
| |