About: Identification and evaluation of pea quality for food production.     Goto   Sponge   Distinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • The project is focused on the global solution of the pea seeds quality for human nutrition . Obtaining the new information concerning the beneficial components of the pea seeds - resistant starch, carotenoids and vitamins in relation to the variety and their utilization in the food industry is considered to be the main aim of the proposed project. Also the changes of the pea cultivars quality during the maturity process will be studied in order to assess optimal technological maturity, content and stability of pigments, convenience of raw material for food industry- preserving, freezing and drying. On the other hand also the level of risk will be evaluated - incidence of pathogens, mycotoxins and heavy metal in the pea seeds. New knowledge will come in useful in pea breeding for food industry. (en)
  • Projekt je zaměřen na komplexní řešení problematiky kvality hrachu určeného pro lidskou výživu. Záměrem je získat informace o zdraví prospěšných látkách - rezistentní škrob, karotenoidy, vitamíny v závislosti na odrůdě a ověřit možnost jejich využitívpotravinářském průmyslu. Cílem práce je i studium změn kvality v procesu dozrávání- stanovení optimální technologické zralosti, obsah a stabilita barviv, vhodnost suroviny pro průmyslové zpracování - konzervování, mražení a sušení. Na druhé straněbu de ověřena i míra rizik - výskyt patogenů, mykotoxinů a těžkých kovů v semenech hrachu. Nové poznatky se uplatní při cíleném šlechtění hrachu určeného pro potravinářský průmysl.
Title
  • Identification and evaluation of pea quality for food production. (en)
  • Identifikace a hodnocení kvalitativních parametrů polního a dřeňového hrachu určeného pro lidskou výživu.
skos:notation
  • 2B06085
http://linked.open...avai/cep/aktivita
http://linked.open...kovaStatniPodpora
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
http://linked.open...datumDodatniDoRIV
http://linked.open...i/cep/druhSouteze
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
http://linked.open...hodnoceniProjektu
http://linked.open...vai/cep/kategorie
http://linked.open.../cep/klicovaSlova
  • Hrách, kvalita semen, rezistentní škrob, karotenoidy, mykotoxiny, těžké kovy (en)
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
http://linked.open...inujicichPrijemcu
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
http://linked.open...lneniVMinulemRoce
http://linked.open.../prideleniPodpory
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
http://linked.open...atUdajeProjZameru
http://linked.open.../vavai/cep/soutez
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
http://linked.open...ep/ukonceniReseni
http://linked.open.../cep/vedlejsiObor
http://linked.open...ep/zahajeniReseni
http://linked.open...jektu+dodavatelem
  • Cílem projektu bylo zlepšení nutriční hodnoty hrachu, tj. identifikace antinutričních látek (těžké kovy, mykotoxiny), identifikace a využití ve šlechtění odrůd s vyšší nutriční hodnotou (rezistentní škrob, karotenoidy). To bylo splněno, byla stanovena vhodná doba sklizně pro vyšší obsah uvedených nutričních látek. Dvě odrůdy se vyznačují nejen vyšší nutriční hodnotou, ale i rezistencí. (cs)
  • The aim of this prohect was improvement of nutritional value of pea, i.e. identification of antinutritional substances (heavy metals, mycotoxins), identification and use in breeding of varieties with higher nutritional value (resistent starch, carotenoids, zinc). It was completed and the proper harvest time for higher content of the nutritional substances identified. Varieties Morris and Twinset (en)
http://linked.open...tniCyklusProjektu
http://linked.open.../cep/klicoveSlovo
  • Hrách
  • mykotoxiny
  • karotenoidy
  • kvalita semen
  • rezistentní škrob
is http://linked.open...vavai/riv/projekt of
is http://linked.open...vavai/cep/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 39 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software