About: Hodnocení kvalitativních parametrů hrachu pro potravinářské využití     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem práce bylo získání informací o zdraví prospěšných látkách u hrachu - rezistentní škrob, karotenoidy, v závislosti na odrůdě a ověření možnosti jejich využití v potravinářském průmyslu. Byla sledována změna kvality v procesu dozrávání - stanovení optimální technologické zralosti, obsah a stabilita barviv, vhodnost suroviny pro průmyslové zpracování - konzervování, mražení a sušení. Na druhé straně byla stanovena míra rizik - výskyt patogenů, mykotoxinů a těžkých kovů v semenech hrachu. Nové poznatky se uplatní při šlechtění hrachu určeného pro potravinářský průmysl.
  • Cílem práce bylo získání informací o zdraví prospěšných látkách u hrachu - rezistentní škrob, karotenoidy, v závislosti na odrůdě a ověření možnosti jejich využití v potravinářském průmyslu. Byla sledována změna kvality v procesu dozrávání - stanovení optimální technologické zralosti, obsah a stabilita barviv, vhodnost suroviny pro průmyslové zpracování - konzervování, mražení a sušení. Na druhé straně byla stanovena míra rizik - výskyt patogenů, mykotoxinů a těžkých kovů v semenech hrachu. Nové poznatky se uplatní při šlechtění hrachu určeného pro potravinářský průmysl. (cs)
  • Obtaining the new information concerning the beneficial components of the pea seeds - resistant starch, carotenoids and vitamins in the relation to the variety and their utilization in the food industry is considered to be the main aim of the work. Also the changes of the pea cultivars quality during the maturity process will be studied in order to asses optimal technological maturity, content and stability of pigments, convenience of raw material for food industry - preserving, freezing and drying. On the other hand also the level of risk will be evaluated- incidence of pathogens, mycotoxins and heavy metal in the pea seeds. New knowledge will come in useful in pea breeding for food industry. (en)
Title
  • Hodnocení kvalitativních parametrů hrachu pro potravinářské využití
  • Hodnocení kvalitativních parametrů hrachu pro potravinářské využití (cs)
  • Evaluation of qualitative parameters of peas for food utilization (en)
skos:prefLabel
  • Hodnocení kvalitativních parametrů hrachu pro potravinářské využití
  • Hodnocení kvalitativních parametrů hrachu pro potravinářské využití (cs)
  • Evaluation of qualitative parameters of peas for food utilization (en)
skos:notation
  • RIV/00027022:_____/09:00000101!RIV10-MSM-00027022
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(2B06085), Z(MSM2678424601)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • květen,
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 317536
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027022:_____/09:00000101
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Pea; seed quality; resistant starch; carotenoids; mycotoxins; heavy metal (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [4F4AC307E092]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Úroda
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • č.12
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dostálová, Radmila
  • Horáček, Jiří
  • Fiedlerová, Vlasta
  • Větrovcová, Martina
  • Holasová, Marie
  • Hasalová, Ivana
  • Trojan, Rudolf
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0139-6013
number of pages
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software