Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The invention deals with preparing of quercetin-3-b-D-glukopyranoside (isoquercitrine) with very low rutin and quercetin content. The method is based on selective trimming of rutin by glycosidases obtained from microorganism of Aspergillus and Penicillium family. Moreover, L-rhamnose is valuable side product of the reaction. Quercetin-3-b-D glukopyranoside is known as a strong antioxidant, which can be used as nutraceutics and as a component of another protective agents (e.g. cosmetics, functional foods) (en)
- Vynález se týká enzymové přípravy quercetin-3-b-D-glukopyranosidu (isoquercitrinu) s velmi nízkým obsahem rutinu i quercetinu z výchozí látky rutinu pomocí glykosidas, získaných z mikroorganismů rodu Aspergillus a Penicillium. Ceněným vedlejším produktem reakce je L-rhamnosa. Quercetin-3-b-D-glukopyranosid je účinný antioxidant a je využitelný v nutraceutikách a dalších ochranných přípravcích (např. kosmetice, chemoprotektivních látkách a funkčních potravinách)
- Vynález se týká enzymové přípravy quercetin-3-b-D-glukopyranosidu (isoquercitrinu) s velmi nízkým obsahem rutinu i quercetinu z výchozí látky rutinu pomocí glykosidas, získaných z mikroorganismů rodu Aspergillus a Penicillium. Ceněným vedlejším produktem reakce je L-rhamnosa. Quercetin-3-b-D-glukopyranosid je účinný antioxidant a je využitelný v nutraceutikách a dalších ochranných přípravcích (např. kosmetice, chemoprotektivních látkách a funkčních potravinách) (cs)
|
Title
| - Způsob výroby quercetin-3-beta-D-glukopyranosidu za vzniku L-rhamnosy
- Způsob výroby quercetin-3-beta-D-glukopyranosidu za vzniku L-rhamnosy (cs)
- Quercetin-3-β-D-glukopyranoside and formation of L-rhamnose – method of production (en)
|
skos:prefLabel
| - Způsob výroby quercetin-3-beta-D-glukopyranosidu za vzniku L-rhamnosy
- Způsob výroby quercetin-3-beta-D-glukopyranosidu za vzniku L-rhamnosy (cs)
- Quercetin-3-β-D-glukopyranoside and formation of L-rhamnose – method of production (en)
|
skos:notation
| - RIV/61388971:_____/10:00351519!RIV11-MSM-61388971
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(LC06010), P(OC08049), Z(AV0Z50200510)
|
http://linked.open...cisloPatentuVzoru
| |
http://linked.open...eleniPatentuVzoru
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/61388971:_____/10:00351519
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - quercetin-3-b-D-glukopyranoside; Aspergillus; glycosidases (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open.../licencniPoplatek
| |
http://linked.open...ydaniPatentuVzoru
| |
http://linked.open...atelePatentuVzoru
| - Úřad průmyslového vlastnictví http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=1457983&lan=cs
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...ydaniPatentuVzoru
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Křen, Vladimír
- Weignerová, Lenka
- Marhol, Petr
|
http://linked.open...mniOchranaPatentu
| |
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
| |
http://linked.open...itiJinymSubjektem
| |
http://linked.open...uzitiPatentuVzoru
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
http://linked.open...stnikPatentuVzoru
| - Mikrobiologický ústav AV ČR, v. v. i.
|
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |