About: Vliv technologie chovu na zastoupení mastných kyselin ve svalovině sumce velkého (Silurus glanis L.)     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The experiment was focused on impact of different Silurus glanis culture to content, distribution and structure of fatty acids in fish flesh. The one group of fish was reared in warm water recirculation system on commercial feed mixture. The other group of fish was reared under usual technology in earth pond and natural food (control group). There are significantly higher (p < 0.05) values of polyunsaturated fatty acids in intensively reared group of wels (39.13% body part; 37.56% tail part). On the contrary, the muscle of extensively reared wels contains higher values of monounsaturated fatty acids (35.58% in body part; 36.02% in tail part). The muscle of intensively reared fish also contains higher value of eicosapentaenic acid - 4.56% in body part; 5.01% in tail part, extensively reared wels reached values 2.90% in body part; 2.84% in tail part. Both monitored groups reached the similar values of the n3/n6 ratio. (en)
  • Pro pokus byly použity dvě skupiny ryb. První skupina byla chována klasickou technologií v rybnících s využitím přirozené potravy (potravní ryba) - kontrolní skupina. Druhá skupina byla chována intenzivním systémem na oteplené vodě s využitím kompletní krmné směsi. Cílem pokusu bylo zjistit rozdílné hodnoty v zastoupení mastných kyselin ve svalovině těchto dvou skupin ryb. Výsledky dokazují signifikantně (p < 0,05) vyšší hodnoty polynenasycených mastných kyselin u intenzivně chovaných sumců (39,13 % trup; 37,56 % ocasní partie). Svalovina extenzivně chovaných sumců vykazuje naopak vyšší hodnoty mononasycených mastných kyselin (35,58 % trup; 36,02 % ocasní partie). Svalovina intenzivně chovaných ryb obsahuje rovněž větší množství eikosapentaenové kyseliny (4,56 % trup; 5,01 % ocasní partie). Obě sledované skupiny dosahují podobných hodnot poměru n3/n6 kyselin.
  • Pro pokus byly použity dvě skupiny ryb. První skupina byla chována klasickou technologií v rybnících s využitím přirozené potravy (potravní ryba) - kontrolní skupina. Druhá skupina byla chována intenzivním systémem na oteplené vodě s využitím kompletní krmné směsi. Cílem pokusu bylo zjistit rozdílné hodnoty v zastoupení mastných kyselin ve svalovině těchto dvou skupin ryb. Výsledky dokazují signifikantně (p < 0,05) vyšší hodnoty polynenasycených mastných kyselin u intenzivně chovaných sumců (39,13 % trup; 37,56 % ocasní partie). Svalovina extenzivně chovaných sumců vykazuje naopak vyšší hodnoty mononasycených mastných kyselin (35,58 % trup; 36,02 % ocasní partie). Svalovina intenzivně chovaných ryb obsahuje rovněž větší množství eikosapentaenové kyseliny (4,56 % trup; 5,01 % ocasní partie). Obě sledované skupiny dosahují podobných hodnot poměru n3/n6 kyselin. (cs)
Title
  • Vliv technologie chovu na zastoupení mastných kyselin ve svalovině sumce velkého (Silurus glanis L.)
  • Influence of rearing technology on distribution of fatty acids in European catfish (Silurus glanis L.) flesh (en)
  • Vliv technologie chovu na zastoupení mastných kyselin ve svalovině sumce velkého (Silurus glanis L.) (cs)
skos:prefLabel
  • Vliv technologie chovu na zastoupení mastných kyselin ve svalovině sumce velkého (Silurus glanis L.)
  • Influence of rearing technology on distribution of fatty acids in European catfish (Silurus glanis L.) flesh (en)
  • Vliv technologie chovu na zastoupení mastných kyselin ve svalovině sumce velkého (Silurus glanis L.) (cs)
skos:notation
  • RIV/60076658:12520/10:00011472!RIV11-MSM-12520___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(ED2.1.00/01.0024), P(OC09042), P(QH71011), S, Z(MSM6007665809)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 2
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 296383
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:12520/10:00011472
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Technology; European catfish; acid; EPA; DHA (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [A01907C6F967]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Bulletin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 46
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Vácha, František
  • Kouřil, Jan
  • Špička, Jiří
  • Vejsada, Pavel
  • Zajíc, Tomáš
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0007-389X
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 12520
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 74 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software