About: Extraction of lignans from wood and their use in food supplements with significant biological effects.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Vyvinout nápoje a další potravní komodity s přirozeně zvýšeným obsahem lignanů s využitím odpadní dřevní hmoty.V rámci projektu budou řešeny tyto úkoly:1) Vypracování postupu na separaci suků z dřevní hmoty (štěpků)2) Vypracování postupu přirozeného obohacení nápojů lignany (metoda sukových „čipsů“) včetně sledování základních parametrů u vín a dalších nápojů3) Vypracování extrakčních postupů suků pro účely projektu (např. odstranění nepolárních pryskyřičných látek, použití různých rozpouštědel atd.)4) Použití vody místo rozpouštědel (green-technology)5) Sledování změn obsahu lignanů v důsledku ožehnutí „toasting“ před použitím ve vinařské technologii.6) Hodnocení senzorických změn přídavků lignanů do nealkoholických nápojů a potravních doplňků.7) Sledování změn obsahu lignanů během konzervačních a stabilizačních zákroků fortifikovaných potravinářských výrobků a během jejich skladování8) Podání průmyslových vzorů a patentů, publikování výsledků
  • Developing of drinks and other food commodities with naturally increased content of lignans using waste wood material. The project will be addressed the following tasks: 1) Preparation procedure for the separation of the knots of wood (chips) 2) Development of the process with the natural enrichment of beverages by lignans (method of wood knots %22chips%22), including the evaluation and monitoring of basic parameters for wines and other beverages 3) Development of extraction procedures of the knots for the project (e.g., removal of non- polar resinous substances, the use of various solvents, etc.) 4) Using water instead of solvents (green-technology) 5) Submission of industrial designs and patents, publication of results (en)
Title
  • Extraction of lignans from wood and their use in food supplements with significant biological effects. (en)
  • Extrakce lignanů z dřevní hmoty a jejich využití v doplňcích stravy s významnými biologickými účinky
skos:notation
  • QJ1210258
http://linked.open...avai/cep/aktivita
http://linked.open...kovaStatniPodpora
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
http://linked.open...datumDodatniDoRIV
http://linked.open...i/cep/druhSouteze
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
http://linked.open...vai/cep/kategorie
http://linked.open.../cep/klicovaSlova
  • Lignans; wood; knots; beverages; food supplements. (en)
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
http://linked.open...inujicichPrijemcu
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
http://linked.open...lneniVMinulemRoce
http://linked.open.../prideleniPodpory
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
http://linked.open...atUdajeProjZameru
http://linked.open.../vavai/cep/soutez
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
http://linked.open...ep/ukonceniReseni
http://linked.open.../cep/vedlejsiObor
http://linked.open...ep/zahajeniReseni
http://linked.open...tniCyklusProjektu
http://linked.open.../cep/klicoveSlovo
  • beverages
  • wood
  • knots
  • Lignans
is http://linked.open...vavai/riv/projekt of
is http://linked.open...vavai/cep/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 32 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software