Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - Biofilms on food contact surfaces represent a potential source of food spoilage microorganisms and concurrently a potential source of microorganisms pathogenic for the man. The project has been designed to decide whether biofilms as microbial colonisation of food contact surfaces in food processing industry are a real source of the strains of Bacillus cereus, Listeria monocytogenes, Salmonella spp., Staphylococcus aureus, Enterococcus faecium, Enterococcus faecalis, Escherichia coli VTEC, Staphylococcus epidermidis, carrying a genetic potential for surface adherence. The project involves purposive and systematic analysis of milk, beef and pork meat, the food contact surfaces and final products from one milk and two meat plants. The strains isolated will be typed using codified identification and molecular genetic methods to confirm or deny the congruency in phenotypic and/or genotypic markers between the strains isolated from the food contact surfaces and the strains from final products. (en)
- Biofilmy na povrchu technologických zařízení v potravinářském průmyslu představují potencionální zdroj mikroorganismů znehodnocujících potraviny, ale současně potencionální zdroj mikroorganismů patogenních pro člověka. Posláním projektu je rozhodnout, zda biofilmy, jako mikrobiální kolonizace povrchů technologických zařízení v potravinářském průmyslu jsou reálným zdrojem mikroorganismů Bacillus cereus, Listeria monocytogenes, Salmonella spp., Staphylococcus aureus, Enterococcus faecium, Enterococcusfaecalis, Escherichia coli VTEC, Staphylococcus epidermidis, které nesou geneticky potenciál pro adherenci k povrchům. Projekt zahrnuje cílevědomou a systematickou analýzu mléka, masa skotu a prasat, povrchu technologických zařízení a finálních výrobků jedné mlékárny a dvou masných závodů. Izolované kmeny budou typizovány kodifikovanými diagnostickými a molekulárně genetickými metodami s cílem prokázat shodu fenotypových a genotypových znaků kmenů izolovaných z technologických zařízení a z fináln
|
Title
| - Biofilms on food contact surfaces as a source of contamination of foodstaffs of animal origin with microorganisms consequential for health (en)
- Biofilmy na technologických zařízeních jako zdroj kontaminace surovin a potravin živočišného původu zdravotně významnými mikroorganismy
|
skos:notation
| |
http://linked.open...avai/cep/aktivita
| |
http://linked.open...kovaStatniPodpora
| |
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
| |
http://linked.open...datumDodatniDoRIV
| |
http://linked.open...i/cep/druhSouteze
| |
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
| |
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
| |
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
| |
http://linked.open...hodnoceniProjektu
| |
http://linked.open...vai/cep/kategorie
| |
http://linked.open.../cep/klicovaSlova
| - bezpečnost potravin; biofilmy; potravinářská technologická zařízení; adherence bakterií; genotypizace; čištění a desinfekce (en)
|
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
| |
http://linked.open...inujicichPrijemcu
| |
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
| |
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
| |
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
| |
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
| |
http://linked.open...lneniVMinulemRoce
| |
http://linked.open.../prideleniPodpory
| |
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
| |
http://linked.open...atUdajeProjZameru
| |
http://linked.open.../vavai/cep/soutez
| |
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
| |
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
| |
http://linked.open...ep/ukonceniReseni
| |
http://linked.open.../cep/vedlejsiObor
| |
http://linked.open...ep/zahajeniReseni
| |
http://linked.open...jektu+dodavatelem
| - Methodology of the project and time plan were observe. By activity A04/07 (outcome V05) %22Study of possibilities of convention of resistence to antimicrobial dynamophore among microorganism in biolfilms%22 were not achieve positive intentions. (en)
- Metodika řešení projektu a časový plán byly dodrženy. U aktivity A04/07 (výstup V05) %22Studium možností přenosu rezistence k antimikrobiálním látkám mezi mikroorganismy v biofilmech%22 nebyly dosaženy pozitivní výsledky. (cs)
|
http://linked.open...tniCyklusProjektu
| |
http://linked.open.../cep/klicoveSlovo
| - bezpečnost potravin
- adherence bakterií
- biofilmy
- genotypizace
- potravinářská technologická zařízení
|
is http://linked.open...vavai/riv/projekt
of | |
is http://linked.open...vavai/cep/projekt
of | |