About: New methods for the characterization and identification of probiotic bacterial strains suitable for functional foods.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • The aim of the project is the complex characterization and identification of selected of lactic acid bacteria and bifidobacteria. The study will be focused on the estimation of probiotic properties and their influence on the development of physiologicaland immunological parameters. Selected bacterial strains will be characterised using molecular biology methods. The attention will be concentrated on methods development for the selective isolation and identification of DNA from target bacteria cells presented in the gastrointestinal tract of experimental animals and in model samples of food products. (en)
  • Cílem řešení projektu je komplexní charakterizace vybraných druhů bakterií mléčného kvašení a bifidobakterií se zaměřením na stanovení jejich probiotických vlastností a určení jejich vlivu na vývoj fyziologických i imunologických parametrů. Vybrané kmeny bakterií mléčného kvašení a bifidobakterií budou charakterizovány pomocí molekulárně biologických metod. Pozornost bude dále zaměřena na vypracování metody selektivní izolace a identifikace DNA z cílových mikroorganismů v trávicím traktu pokusných zvířat a modelových probitických výrobků.
Title
  • New methods for the characterization and identification of probiotic bacterial strains suitable for functional foods. (en)
  • Nové postupy při charakterizaci a identifikaci probiotických kmenů bakterií vhodných pro funkční potraviny.
skos:notation
  • 2B06053
http://linked.open...avai/cep/aktivita
http://linked.open...kovaStatniPodpora
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
http://linked.open...datumDodatniDoRIV
http://linked.open...i/cep/druhSouteze
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
http://linked.open...hodnoceniProjektu
http://linked.open...vai/cep/kategorie
http://linked.open.../cep/klicovaSlova
  • Probiotika, Lactobacillus, Bifidobacterium, Enterococcus, FISH, průtoková cytometrie, alergie, imunita, PCR, ARDRA, rep-PCR, selektivní magnetické mikro- a nanočástice (en)
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
http://linked.open...inujicichPrijemcu
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
http://linked.open...lneniVMinulemRoce
http://linked.open.../prideleniPodpory
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
http://linked.open...atUdajeProjZameru
http://linked.open.../vavai/cep/soutez
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
http://linked.open...ep/ukonceniReseni
http://linked.open.../cep/vedlejsiObor
http://linked.open...ep/zahajeniReseni
http://linked.open...jektu+dodavatelem
  • Byly charakterizovány probiotické bakterie rodů Lactobacillus a Bifidobacterium. Byl stanoven vliv probiotik na intenzitu zánětu u modelových pokusných zvířat. Byly vyvinuty magnetické částice pro selektivní izolaci DNA probiotik z reálných vzorků. Rovněž byl stanoven vliv vybraných prebiotik na probiotika a aplikována průtoková cytometrie na hodnocení životaschopnosti a stability probiotik. (cs)
  • Probiotic bacteria from geni Lactobacillus and Bifidobacterium were characterized. Effect of probiotics on the intensity of imflamation in model animals was proved. Magnetic particles for selective DNA isolation from real samples were prepared. The effect of prebiotics on the growth of probiotics was estimated. The flow cytometry was used for evaluation of viability and stability of probiotics. (en)
http://linked.open...tniCyklusProjektu
http://linked.open.../cep/klicoveSlovo
  • Probiotika
  • Bifidobacterium
  • FISH
  • PCR
  • alergie
  • imunita
  • průtoková cytometrie
  • rep-PCR
  • ARDRA
  • Enterococcus
  • Lactobacillus
is http://linked.open...vavai/riv/projekt of
is http://linked.open...vavai/cep/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.116 as of Feb 22 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3239 as of Feb 22 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 67 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software