About: Aplikace probiotických kultur laktobacilů v mléčných výrobcích typu kefíru     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The topic of the experiment was the evaluation of the ability of several different probiotic lactobacilli strains of human origin to survive for 28 days of storage (at 4-6 °C) in the fermented milk product of kefir type. The effect of added lactobacilli strains on the sensory characteristics of the product was evaluated as well. The propionic acid bacteria were added to increase the level of vitamin B12 in the product (Warminská-Radiko et al., 2002). All tested lactobacilli strains were able to survive at product in enough high numbers (min. 106 CFU/mL) without negative affect on the sensory properties till the end of the warranty period (28 days at 4-6 °C). (en)
  • Předmětem provedeného experimentu bylo zjištění schopnosti několika probiotických kmenů laktobacilů lidského původu přežívat v kysaném mléčném výrobku typu kefíru během 28 dnů skladování 4-6 °C a zhodnocení jejich přídavku na senzorické vlastnosti výrobku. K výrobku byly rovněž přidávány bakterie propionového kvašení za účelem zvýšení obsahu vitamínu B12 (Warminská-Radiko et al., 2002). Všechny testované kmeny laktobacilů byly schopné přežívat ve výrobku v dostatečně vysokých počtech (min. 106 JTK/ml) během 28 dní skladování při 4-6 °C bez negativního ovlivnění jeho senzorických vlastností.
  • Předmětem provedeného experimentu bylo zjištění schopnosti několika probiotických kmenů laktobacilů lidského původu přežívat v kysaném mléčném výrobku typu kefíru během 28 dnů skladování 4-6 °C a zhodnocení jejich přídavku na senzorické vlastnosti výrobku. K výrobku byly rovněž přidávány bakterie propionového kvašení za účelem zvýšení obsahu vitamínu B12 (Warminská-Radiko et al., 2002). Všechny testované kmeny laktobacilů byly schopné přežívat ve výrobku v dostatečně vysokých počtech (min. 106 JTK/ml) během 28 dní skladování při 4-6 °C bez negativního ovlivnění jeho senzorických vlastností. (cs)
Title
  • Aplikace probiotických kultur laktobacilů v mléčných výrobcích typu kefíru
  • Aplikace probiotických kultur laktobacilů v mléčných výrobcích typu kefíru (cs)
  • The application of probiotic lactobacilli cultures in milk products of kefir type (en)
skos:prefLabel
  • Aplikace probiotických kultur laktobacilů v mléčných výrobcích typu kefíru
  • Aplikace probiotických kultur laktobacilů v mléčných výrobcích typu kefíru (cs)
  • The application of probiotic lactobacilli cultures in milk products of kefir type (en)
skos:notation
  • RIV/16193296:_____/10:JMPROB10!RIV11-MSM-16193296
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(2B06053), Z(MSM2672286101)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 123
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 247302
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/16193296:_____/10:JMPROB10
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • probiotic lactobacilli strains; milk product of kefir type (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [BB0ACA61A02E]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Mlékařské listy
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 2010
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dráb, V.
  • Lacmanová, Iva
  • Volná, L.
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1212-950X
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.116 as of Feb 22 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3239 as of Feb 22 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 81 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software