About: Sledování mikrobiologických ukazatelů při skladování masa některých sladkovodních ryb     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem práce bylo ověření tradovaného předpokladu o delší údržnosti masa okouna v porovnání s některými dalšími druhy sladkovodních ryb. Výzkum rozvoje a dynamiky mikrobiálních změn byl sledován na filetech a separátu masa okouna říčního (Perca fluviatilis), kapra obecného (Cyprinus carpio) a pstruha duhového (Oncorhynchus mykiss). Byl zkoumán rozsah a rozdílnost v obsahu mikrobiálních změn v mase výše uvedených druhů ryb a vliv technologické úpravy masa skladovaného při dvou teplotách - teplotě 3 oC (jako doporučené teplotě pro skladování masa ryb) a při teplotě 15 oC (jako limitní teplotě, která by se už neměla během zpracování a distribuce rybích výrobků vyskytovat). Z této práce vyplývá, že maso okouna nepatří mezi masa, která by měla svůj výrazný vnitřní mechanismus (daný enzymovým vybavením, pH apod.), který by blokoval nebo omezoval rozvoj mikroorganismů během doby skladování masa.
  • Cílem práce bylo ověření tradovaného předpokladu o delší údržnosti masa okouna v porovnání s některými dalšími druhy sladkovodních ryb. Výzkum rozvoje a dynamiky mikrobiálních změn byl sledován na filetech a separátu masa okouna říčního (Perca fluviatilis), kapra obecného (Cyprinus carpio) a pstruha duhového (Oncorhynchus mykiss). Byl zkoumán rozsah a rozdílnost v obsahu mikrobiálních změn v mase výše uvedených druhů ryb a vliv technologické úpravy masa skladovaného při dvou teplotách - teplotě 3 oC (jako doporučené teplotě pro skladování masa ryb) a při teplotě 15 oC (jako limitní teplotě, která by se už neměla během zpracování a distribuce rybích výrobků vyskytovat). Z této práce vyplývá, že maso okouna nepatří mezi masa, která by měla svůj výrazný vnitřní mechanismus (daný enzymovým vybavením, pH apod.), který by blokoval nebo omezoval rozvoj mikroorganismů během doby skladování masa. (cs)
  • The aim of the work was to verify some presumptions about longer shelf life of perch flesh in comparison to some other freshwater fish species. Research on development and dynamics of microbiological changes were observed in separated flesh of perch (Perca fluviatilis), rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) and common carp (Cyprinus carpio). Investigations were focused on extent and differences of microbiological changes of fish flesh and on the influence of the technological treatment of flesh stored at two temperatures: 3 °C (as recommended temperature for fish flesh storage) and 15 °C (as limited temperature which sometimes appears during fish processing or product distribution). Perch flesh does not belong among fish flesh, which has a certain inner mechanisms (given by different enzyme equipment, pH, etc.), which blocks or inhibits development of improper microorganisms during storage. (en)
Title
  • Sledování mikrobiologických ukazatelů při skladování masa některých sladkovodních ryb
  • Monitoring of the microbiological parameters of flesh of some freshwater fish species at storage (en)
  • Sledování mikrobiologických ukazatelů při skladování masa některých sladkovodních ryb (cs)
skos:prefLabel
  • Sledování mikrobiologických ukazatelů při skladování masa některých sladkovodních ryb
  • Monitoring of the microbiological parameters of flesh of some freshwater fish species at storage (en)
  • Sledování mikrobiologických ukazatelů při skladování masa některých sladkovodních ryb (cs)
skos:notation
  • RIV/60076658:12610/05:00006307!RIV06-MSM-12610___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 139-148
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6007665809)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 4
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 543015
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:12610/05:00006307
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • fish flesh; separate; microbiological changes; perch; trout; carp (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [283C194F2BCA]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Bulletin VÚRH Vodňany
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 41
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Vácha, František
  • Kouřil, Jan
  • Novik, I.
  • Podola, M.
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0007-389X
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 12610
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 84 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software