Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Spring barley materials with increased feeding quality tested in %22in vivo%22 experiments were developed. Feeding tests demonstrated that the new line of spring barley with hulless grain, KM1910, had high nutritive quality of N-substances measured by PER index (2.13 g/g consumed protein), significantly different from all tested materials. High yielding line of spring barley KM1667 significantly exceeded the other tested hulled spring and winter barleys in a level of PER index (1.73 g/g consumed protein). In comparison with the control malting variety Nordus, the assessed values in KM1910 and KM1667 were higher by 47.2 and 18.8%, respectively. The line KM1667 is included in registration tests in the Slovak Republic where it will be tested for the second year in 2002. (en)
- Byly vytvořeny materiály jarního ječmene se zvýšenou krmnou kvalitou zrna, ověřenou v pokusech %22in vivo%22. Krmné testy prokázaly, že nová linie jarního ječmene s bezpluchým zrnem - KM 1910 vykazuje vysokou nutriční kvalitu N-látek, měřenou indexem PER (2,13 g/g spotř. proteinu) průkazně odlišným od všech testovaných materiálů. Vysoce produktivní linie jarního ječmene KM1667 převýšila úrovní indexu PER (1,73 g/g spotř. proteinu) statisticky průkazně ostatní testované pluchaté jarní i ozimé ječmeny. Oproti kontrolní sladovnické odrůdě Nordus byly zjištěné hodnoty u KM1910 a KM1667 vyšší o 47,2%, resp. 18,8%. Linie KM 1667 je přihlášena k registračnímu řízení ve Slovenské republice, kde v roce 2002 bude pokračovat ve zkoušení druhým rokem.
|
Title
| - Závěrečná zpráva projektu EP 9080 %22 Tvorba genotypů ozimého a jarního ječmene klasickými a biotechnologickými postupy pro různé směry technologického využití%22, Kroměříž, 2001, 37 s.
- Závěrečná zpráva projektu EP 9080 %22 Tvorba genotypů ozimého a jarního ječmene klasickými a biotechnologickými postupy pro různé směry technologického využití%22, Kroměříž, 2001, 37 s. (cs)
- Development of winter and spring barley genotypes using classical and biotechnological methods for various use directions (en)
|
skos:prefLabel
| - Závěrečná zpráva projektu EP 9080 %22 Tvorba genotypů ozimého a jarního ječmene klasickými a biotechnologickými postupy pro různé směry technologického využití%22, Kroměříž, 2001, 37 s.
- Závěrečná zpráva projektu EP 9080 %22 Tvorba genotypů ozimého a jarního ječmene klasickými a biotechnologickými postupy pro různé směry technologického využití%22, Kroměříž, 2001, 37 s. (cs)
- Development of winter and spring barley genotypes using classical and biotechnological methods for various use directions (en)
|
skos:notation
| - RIV/46904841:_____/01:90806_1!RIV/2002/MZE/ZVUKR2/N
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/46904841:_____/01:90806_1
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - barley, spring, feeding quality, %22in vivo%22 experiments, PER index (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...telVyzkumneZpravy
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| |
http://linked.open...rzeVyzkumneZpravy
| |
number of pages
| |