Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - The objective of the study is to investigate and develop new genetic resources of winter and spring barley for different end uses - malt, feeds and foods. The project follows up with the previously conducted projects, it enables to use half-finished materials purposefully up to new varieties and to use earlier invested financial means. The main goal is to elaborate the presented problems in order to increase grain quality of barley aiming at a higher level of health safety and keeping ecological aspects required for the association to the EU. To achieve a higher level of half-finished materials, both classical and the latest breeding methods will be applied including biotechnological and genetic-molecular approaches. (en)
- Cílem řešení je výzkum, vývoj a tvorba nových genetických zdrojů ozimého a jarního ječmene pro různé účelové směry využití - sladovnictví, krmivářství i potravinářství. Úkol představuje kontinuitu řešení s předcházejícími projekty, umožňuje cílené využití rozpracovaného materiálu až do podoby nových odrůd při účelovém zhodnocení dříve vložených finančních prostředků. Hlavním záměrem je rozpracování uvedené problematiky ve směru zvýšení kvality zrna ječmene s orientací na zlepšení úrovně zdravotní nezávadnosti a dodržení ekologických hledisek, požadovaných pro vstup do EU. Pro dosažení vyšší finalizace rozpracovaných materiálů budou aplikovány klasické i nejnovější šlechtitelské metody, včetně biotechnologických a geneticko-molekulárních přístupů.
|
Title
| - Development of winter and spring barley genotypes by classical and biotechnological methods for different technological utilization (en)
- Tvorba genotypů ozimého a jarního ječmene klasickými a biotechnologickými postupy pro různé směry technologického využití.
|
skos:notation
| |
http://linked.open...avai/cep/aktivita
| |
http://linked.open...kovaStatniPodpora
| |
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
| |
http://linked.open...datumDodatniDoRIV
| |
http://linked.open...i/cep/druhSouteze
| |
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
| |
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
| |
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
| |
http://linked.open...hodnoceniProjektu
| |
http://linked.open.../cep/klicovaSlova
| - barley, winter, spring (en)
|
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
| |
http://linked.open...inujicichPrijemcu
| |
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
| |
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
| |
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
| |
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
| |
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
| |
http://linked.open...atUdajeProjZameru
| |
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
| |
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
| |
http://linked.open.../cep/vedlejsiObor
| |
http://linked.open...jektu+dodavatelem
| - Řešení proběhlo ve shodě s plánem, podle schválené metodiky a výsledkem je vytvoření nových odrůd a genetických zdrojů pro šlechtění ječmene na speciální kvalitu. (cs)
|
http://linked.open...tniCyklusProjektu
| |
http://linked.open.../cep/klicoveSlovo
| |
is http://linked.open...vavai/riv/projekt
of | - Soubor nových genetických zdrojů ječmene ozimého s bezpluchým zrnem pro potravinářské a krmné využití
- Vaculová, K., Erban, V.: A Complex of Hulless Barley Grain Fractions with Milk Starters for Food Additives Development. Proceedings of the 8th International Barley Genetics Symposium, 22-27. October 2000, Adelaide, Australia, vol.II, Contr.papers:300-303
- Špunar, J., Špunarová, M., Vaculová, K. (2000): 100 Years of Progress in Improvement of Malting Quality in Both Spring and Winter Barley in the Czech Republic. Proceeding of 8th International barley genetics Symposium, Volume III, Contributed papers, 292
- Špunar,J.,Vaculová,K., Špunarová,M.:Comparison of important parameters spring and winter barley cultivated in sugar beet production type of Czech Republic. Rostl.Výr., v tisku.
- Results of registration tests of the Central Institute for Supervising and Testing in Agriculture
- Závěrečná zpráva projektu EP9080 %22Tvorba genotypů ozimého a jarního ječmene klasickými a biotechnologickými postupy pro různé směry technologického využití%22, 2001, 37s.
- Development of winter and spring barley genotypes using classical and biotechnological methods for various use directions
- Závěrečná zpráva projektu EP 9080 %22 Tvorba genotypů ozimého a jarního ječmene klasickými a biotechnologickými postupy pro různé směry technologického využití%22, Kroměříž, 2001, 37 s.
|
is http://linked.open...vavai/cep/projekt
of | |