About: Occurence of Bacillus cereus and Bacillus licheniformis during the manufacturing of sterilized cream and thermized dessert     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • B. cereus a B. licheniformuis hrají významnou roli při výrobě a zpracování mléka, a to jak z hlediska bezpečnosti, ta z hlediska senzorické kvality a trvanlivosti finálních výrobků. Výskyt těchto mikroorganismů, celkový počet mesofilních mikroorganismů a počet termorezistentních mikroorganismů byly sledovány ve fázových vzorcích odebraných z výroby smetany do kávy sterilované v autoklávu a smetano-tvarohového termizovaného dezertu. 55 ze 103 sporotvorných izolátů bylo identifikováno jako B. licheniformis a 5 jako B. cereus. B. licheniformis se vyskytoval v průběhu celého výrobního procesu. Výrobní linky neměly žádné vážné problémy. Ke zhoršení sledovaných parametrů by mohlo dojít v důsledku nesprávné funkce nebo nedostatečné sanitace technologického zařízení pro standardizaci tučnosti, pasteraci smetany, skladování smetany nebo zpracování tvarohu.
  • B. cereus a B. licheniformuis hrají významnou roli při výrobě a zpracování mléka, a to jak z hlediska bezpečnosti, ta z hlediska senzorické kvality a trvanlivosti finálních výrobků. Výskyt těchto mikroorganismů, celkový počet mesofilních mikroorganismů a počet termorezistentních mikroorganismů byly sledovány ve fázových vzorcích odebraných z výroby smetany do kávy sterilované v autoklávu a smetano-tvarohového termizovaného dezertu. 55 ze 103 sporotvorných izolátů bylo identifikováno jako B. licheniformis a 5 jako B. cereus. B. licheniformis se vyskytoval v průběhu celého výrobního procesu. Výrobní linky neměly žádné vážné problémy. Ke zhoršení sledovaných parametrů by mohlo dojít v důsledku nesprávné funkce nebo nedostatečné sanitace technologického zařízení pro standardizaci tučnosti, pasteraci smetany, skladování smetany nebo zpracování tvarohu. (cs)
  • B. cereus and B. licheniformis play an important role at the production and manufacturing of milk, namely from the point of view food-safety and sensory quality and shelf-life of final products. Occurrence of these microorganisms, total mesophilic count and count of thermoresistant microorganisms were monitored in phase samples taken from the manufacturing line of coffee cream sterilized in autoclave and creamy-curd thermized dessert. 55 of 103 spore-forming isolates were identified as B. licheniformis and 5 as B. cereus. B. licheniformis occurred during the whole manufacturing process. Manufacturing lines had no serious problems. Deterioration of monitored parameters could arise in consequence of incorrect function or improper sanitation of technological plant for fat standardization, cream pasteurisation, cream storage or curd manufacturing. (en)
Title
  • Occurence of Bacillus cereus and Bacillus licheniformis during the manufacturing of sterilized cream and thermized dessert (en)
  • Výskyt Bacillus cereus a Bacillus licheniformis v průběhu výroby sterilované smetany a termizovaného dezertu
  • Výskyt Bacillus cereus a Bacillus licheniformis v průběhu výroby sterilované smetany a termizovaného dezertu (cs)
skos:prefLabel
  • Occurence of Bacillus cereus and Bacillus licheniformis during the manufacturing of sterilized cream and thermized dessert (en)
  • Výskyt Bacillus cereus a Bacillus licheniformis v průběhu výroby sterilované smetany a termizovaného dezertu
  • Výskyt Bacillus cereus a Bacillus licheniformis v průběhu výroby sterilované smetany a termizovaného dezertu (cs)
skos:notation
  • RIV/16193296:_____/07:8P000094!RIV08-MZE-16193296
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 113 - 117
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QF4004)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 459665
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/16193296:_____/07:8P000094
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Bacillus; B. cereus; B. licheniformis; sterilized cream; thermized dessert; phase control; occurence; thermoresistant microorganisms (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [8ABD7766E4EE]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Praha
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Celostátní přehlídky sýrů 2007 Výsledky přehlídek a sborník přednášek semináře Mléko a sýry
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Němečková, Irena
  • Roubal, Petr
  • Pechačová, Marta
  • Vyletělová, M.
  • Nejeschlebová, L.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7080-661-6
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 85 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software