Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The heat sterilization method of spices with subsequent recovery of aromatic substances according to the present invention is characterized by the following steps: a) putting the spices into a heated and hermetically sealed space; b) gradually increasing temperature in the hermetically sealed space to the range of 90 to 130 °C, to thereby liberate water and aromatic substances from spices in the form of vapor; c) cooling the mixture in the form of a liquid condensate and withdrawn out of the sterilization space; d) return of the condensate back to the cooled sterilized spices after finish of the heat sterilization. (en)
- Způsob tepelné sterilizace koření s následným návratem aromatických látek, spočívá v tom, že koření se vloží do vytápěného a hermeticky uzavřeného prostoru. Postupně se zvyšuje teplota na 90 až 130 °C, čímž se z koření začne uvolňovat voda a přítomné aromatické látky ve formě páry. Tato směs je zchlazena do formy tekutého kondenzátu a odvedena mimo sterilizační prostor. Kondenzát je po skončení tepelné sterilizace opětovně vrácen do vychladlého sterilizovaného koření.
- Způsob tepelné sterilizace koření s následným návratem aromatických látek, spočívá v tom, že koření se vloží do vytápěného a hermeticky uzavřeného prostoru. Postupně se zvyšuje teplota na 90 až 130 °C, čímž se z koření začne uvolňovat voda a přítomné aromatické látky ve formě páry. Tato směs je zchlazena do formy tekutého kondenzátu a odvedena mimo sterilizační prostor. Kondenzát je po skončení tepelné sterilizace opětovně vrácen do vychladlého sterilizovaného koření. (cs)
|
Title
| - Způsob tepelné sterilizace koření s následným návratem aromatických látek
- Heat sterilization method of spices with subsequent recovery of aromatic substances (en)
- Způsob tepelné sterilizace koření s následným návratem aromatických látek (cs)
|
skos:prefLabel
| - Způsob tepelné sterilizace koření s následným návratem aromatických látek
- Heat sterilization method of spices with subsequent recovery of aromatic substances (en)
- Způsob tepelné sterilizace koření s následným návratem aromatických látek (cs)
|
skos:notation
| - RIV/00027022:_____/10:00000188!RIV11-MZE-00027022
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...cisloPatentuVzoru
| |
http://linked.open...eleniPatentuVzoru
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027022:_____/10:00000188
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - spice; sterilisation; recovery; aromatic components (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open.../licencniPoplatek
| |
http://linked.open...ydaniPatentuVzoru
| - ÚPV, A.Čermáka 2a, Praha 6
|
http://linked.open...atelePatentuVzoru
| - Úřad průmyslového vlastnictví ČR
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...ydaniPatentuVzoru
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Houška, Milan
- Landfeld, Aleš
- Strohalm, Jan
- Novotná, Pavla
- Kýhos, Karel
|
http://linked.open...mniOchranaPatentu
| |
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
| |
http://linked.open...itiJinymSubjektem
| |
http://linked.open...uzitiPatentuVzoru
| |
http://linked.open...stnikPatentuVzoru
| - Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.
|
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |