Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Changes in biogenic amines content in carp (Cyprinus carpio) muscles were studied. Fish halves and fish minced meat were stored at 3 °C for 14 days and at 15 °C for 4 days. Experiments were designed as dynamic. Samples of fish halves and fish mince were analyzed in duplicates after every 24 hours. Samples were stored up to the apparent stage of decomposition. Analyses were carried out on Spectraphoresis 2000, a fully automated system for capillary zone electrophoresis equipped with a multi-wavelength UV-VIS scanning detector. The results proved different dynamics for amines content related to the storage temperature. The 13th day at 3 °C, level of putrescine 54.8 mg.kg-1, cadaverine 36.57 mg.kg-1 and histamine 20.1 mg.kg-1 in carp flesh and in mechanically separated flesh the level of putrescine 183.1 mg.kg-1, cadaverine 90.8 mg.kg-1 and histamine 205.4 mg.kg-1 and 4th day of storage at 15 °C the level of putrescine 86.61 mg.kg-1, cadaverine 175.9 mg.kg-1and histamine 42.14 mg.kg-1 in carp f (en)
- Sledování výskytu biogenních aminů ve strojně děleném a v neupraveném mase kapra obecného (Cyprinus carpio) probíhalo 14 dnů při teplotě 3 °C a 4 dny při teplotě 15 °C, až za hranici senzorické poživatelnosti potraviny. Kapilární zónovou elektroforézou (CZE) byl hodnocen obsah putrescinu, kadaverinu a histaminu. Zjišťování obsahů biogenních aminů bylo prováděno ve 24hodinovém intervalu. Výsledky prokázaly rozdílnou dynamiku tvorby aminů vzhledem k teplotě skladování masa (13. den skladování při teplotě 3 °C hodnoty putrescinu 54,8 mg.kg- 1, kadaverinu 36,57 mg.kg-1 a histaminu 20,1 mg.kg-1 v neupraveném mase a hodnoty putrescinu 183,1 mg.kg-1, kadaverinu 90,8 mg.kg-1 a histaminu 205,4 mg.kg-1 v mase strojně děleném a 4. den skladování při teplotě 15 °C hodnoty putrescinu 86,61 mg.kg-1, kadaverinu 175,9 mg.kg-1 a histaminu 42,14 mg.kg-1 v neupraveném mase a hodnoty putrescinu 172,01 mg.kg-1, kadaverinu 439,8 mg.kg-1 a histaminu 195,01 mg.kg-1 v mase strojně děleném). Putrescin je navrhován j
- Sledování výskytu biogenních aminů ve strojně děleném a v neupraveném mase kapra obecného (Cyprinus carpio) probíhalo 14 dnů při teplotě 3 °C a 4 dny při teplotě 15 °C, až za hranici senzorické poživatelnosti potraviny. Kapilární zónovou elektroforézou (CZE) byl hodnocen obsah putrescinu, kadaverinu a histaminu. Zjišťování obsahů biogenních aminů bylo prováděno ve 24hodinovém intervalu. Výsledky prokázaly rozdílnou dynamiku tvorby aminů vzhledem k teplotě skladování masa (13. den skladování při teplotě 3 °C hodnoty putrescinu 54,8 mg.kg- 1, kadaverinu 36,57 mg.kg-1 a histaminu 20,1 mg.kg-1 v neupraveném mase a hodnoty putrescinu 183,1 mg.kg-1, kadaverinu 90,8 mg.kg-1 a histaminu 205,4 mg.kg-1 v mase strojně děleném a 4. den skladování při teplotě 15 °C hodnoty putrescinu 86,61 mg.kg-1, kadaverinu 175,9 mg.kg-1 a histaminu 42,14 mg.kg-1 v neupraveném mase a hodnoty putrescinu 172,01 mg.kg-1, kadaverinu 439,8 mg.kg-1 a histaminu 195,01 mg.kg-1 v mase strojně děleném). Putrescin je navrhován j (cs)
|
Title
| - Tvorba biogenních aminů ve strojně děleném a neupraveném mase kapra obecného (Cyprinus carpio L.)
- Tvorba biogenních aminů ve strojně děleném a neupraveném mase kapra obecného (Cyprinus carpio L.) (cs)
- Biogenic amines in mechanically separated and nonseparated common carp (Cyprinus carpio L.) flesh (en)
|
skos:prefLabel
| - Tvorba biogenních aminů ve strojně děleném a neupraveném mase kapra obecného (Cyprinus carpio L.)
- Tvorba biogenních aminů ve strojně děleném a neupraveném mase kapra obecného (Cyprinus carpio L.) (cs)
- Biogenic amines in mechanically separated and nonseparated common carp (Cyprinus carpio L.) flesh (en)
|
skos:notation
| - RIV/60076658:12520/10:00011471!RIV11-MSM-12520___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(ED2.1.00/01.0024), P(OC09042), P(QH71011), S, Z(MSM6007665806), Z(MSM6007665809)
|
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60076658:12520/10:00011471
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Biogenic amines; histamine; freshwater fish; carp; quality changes (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Křížek, Martin
- Vácha, František
- Vejsada, Pavel
- Zajíc, Tomáš
- Bauer, Ch.
- Diler, A.
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |