Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - The possibilities of application of hops addition to bakery products (particularly bread) is the main topic of this project. Positive properties of some hop components (hop resins, polyphenols) would increase nutritional value of bakery products. Problems of transformation changes of hop resin and hop oils under baking conditions and changes of their antimicrobial effects will be studied in the research part of this project. (en)
- Předmětem řešení projektu jsou možnosti využití přídavku chmele při výrobě trvanlivého pečiva, především chleba. Potitivní vlastnosti některých složek chmele (chmelové pryskyřice, polyfenoly) mohou zvýšit nutriční hodnotu pekárenských výrobků. Ve výzkumné části projektu bude řešena problematika transformačních změn chmelových pryskyřic a silic za podmínek pečení a změny jejich antimikrobiálních účinků.
|
Title
| - The technology of processing of hops to non-traditional food purposes. (en)
- Technologie zpracování chmele k netradičním potravinářským účelům
|
skos:notation
| |
http://linked.open...avai/cep/aktivita
| |
http://linked.open...kovaStatniPodpora
| |
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
| |
http://linked.open...datumDodatniDoRIV
| |
http://linked.open...i/cep/druhSouteze
| |
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
| |
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
| |
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
| |
http://linked.open...hodnoceniProjektu
| |
http://linked.open.../cep/klicovaSlova
| |
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
| |
http://linked.open...inujicichPrijemcu
| |
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
| |
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
| |
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
| |
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
| |
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
| |
http://linked.open...atUdajeProjZameru
| |
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
| |
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
| |
http://linked.open.../cep/vedlejsiObor
| |
http://linked.open...jektu+dodavatelem
| - Projekt splnil cíle vytčené v plánu projektu.Výsledky řešení vyústily v návrh dvou průmyslových vzorů (chléb s přídavkem chmele a úprava chmele pro pekárenské účely). (cs)
|
http://linked.open...tniCyklusProjektu
| |
is http://linked.open...vavai/riv/projekt
of | - Krofta, K., Čepička, J.: Stanovení chmelových silic metodou mikroextrakce na tuhou fázi. Kvas. prům. 46, 2000, 235-241.
- Krofta, K: Optimisation of the Analysis of Hop Oils by Solid-Phase Microextraction. Proceedings of the Scientific Commission IHGC, Cantenbury, England, 2001.
- Krofta, K. a kolektiv. Závěrečná výzkumná zpráva projektu EP 9351 %22Technologie zpracování chmele k netradičním potravinářským účelům%22. Chmelařský institut, s.r.o. Žatec, 2001
- The technology of hop processing for non-traditional food pur-poses
- Krofta, K. a kolektiv: Výzkumný projekt EP 9351, Závěrečná výzkumná zpráva, Žatec, 2002.
- Utilisation of solid-phase microextraction in hop oils analyses.
- Utilisation of solid-phase microextraction in hop oils analyses
- Optimisation of the analysis of hop oils by solid-phase microextraction.
- PUV 2001-12679 %22Chléb s přídavkem chmele%22
- Determination of Hop Oils by Solid-Phase Microextraction Method
|
is http://linked.open...vavai/cep/projekt
of | |