About: Praktické zkušenosti s detekcí termotolerantních druhu Campylobacter sp. a jejich nálezy z potravin.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Identifikace a subtypizace C. jejuni byla provedena u 316 humánních, 169 drubežích a 206 prasecích vzorcích izolovaných v letech 2003 a 2004. K analýze byly využity dva systémy založené na polymerázové retezové reakci s následnou analýzou polymorfismu délky restrikcních fragmentu (PCR/RFLP). V humánních vzorcích bylo zjišteno 27 (8,5 %), v drubežích 60 (35,5 %) a v prasecích 197 (95,6 %) kmenu C. coli. Ostatní kmeny byly identifikovány jako C. jejuni. U techto vzorku byla provedena jejich subtypizacepomocí druhého sytému PCR po amplifikaci cásti genu pro flagellin-A (flaA) a štepení získaného produktu o velikosti 702 bp tremi restrikcními enzymy (AfaI, MboI, HaeIII). AfaI dává vzniknout šesti unikátním distribucím restrikcních fragmentu, po štepeníMboI lze rozlišit 7 a použitím HaeIII pet typu restrikcních fragmentu. Vzájemnou kombinací typu štepení jednotlivými restrikcními enzymy bylo detekováno 31 subtypu druhu C. jejuni. Bylo zjišteno, že jedním z nejcastejších subtypu vyskytujících se u
  • Identifikace a subtypizace C. jejuni byla provedena u 316 humánních, 169 drubežích a 206 prasecích vzorcích izolovaných v letech 2003 a 2004. K analýze byly využity dva systémy založené na polymerázové retezové reakci s následnou analýzou polymorfismu délky restrikcních fragmentu (PCR/RFLP). V humánních vzorcích bylo zjišteno 27 (8,5 %), v drubežích 60 (35,5 %) a v prasecích 197 (95,6 %) kmenu C. coli. Ostatní kmeny byly identifikovány jako C. jejuni. U techto vzorku byla provedena jejich subtypizacepomocí druhého sytému PCR po amplifikaci cásti genu pro flagellin-A (flaA) a štepení získaného produktu o velikosti 702 bp tremi restrikcními enzymy (AfaI, MboI, HaeIII). AfaI dává vzniknout šesti unikátním distribucím restrikcních fragmentu, po štepeníMboI lze rozlišit 7 a použitím HaeIII pet typu restrikcních fragmentu. Vzájemnou kombinací typu štepení jednotlivými restrikcními enzymy bylo detekováno 31 subtypu druhu C. jejuni. Bylo zjišteno, že jedním z nejcastejších subtypu vyskytujících se u (cs)
  • Samples of butcher chicken, pigs and food of market network was investigated on existance Campylobacter sp. 548 races of Campylobacter sp were insulated from chicken and positive capture accelered from 38% to 100%. In contrast to pig at chicken was identify C. jejuni often, which of total amount of positive finding did almost 85%. (en)
Title
  • Praktické zkušenosti s detekcí termotolerantních druhu Campylobacter sp. a jejich nálezy z potravin.
  • Practical experiences with detection of rehermotolerant species of Campylobacter sp. And their discovery in food. (en)
  • Praktické zkušenosti s detekcí termotolerantních druhu Campylobacter sp. a jejich nálezy z potravin. (cs)
skos:prefLabel
  • Praktické zkušenosti s detekcí termotolerantních druhu Campylobacter sp. a jejich nálezy z potravin.
  • Practical experiences with detection of rehermotolerant species of Campylobacter sp. And their discovery in food. (en)
  • Praktické zkušenosti s detekcí termotolerantních druhu Campylobacter sp. a jejich nálezy z potravin. (cs)
skos:notation
  • RIV/75010330:_____/05:05:_3852!RIV06-MZE-75010330
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 13-15
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QF3085)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 537612
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/75010330:_____/05:05:_3852
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • C. jejuni, rezistence, chicken, pigs, cattle (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [66F2EF6F1F97]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Trešt
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Trešt
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Abstract book Mikrobiologie potravin. Trešt, 2005
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Karpíšková, Renata
  • Koláčková, Ivana
  • Steinhauserová, Iva
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Neuveden
https://schema.org/isbn
  • 80-7080-519-6
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software