Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - The occurrence of C. jejuni strains in food animals (poultry, pigs, beef) and environment of slaughter houses is evaluated. The frequency of C. jejuni occurrence in food of animal origin and in clinical isolates from humans is also evaluated. On the base of subtyping C. jejuni strains using PCR-RFLP method the antimicrobial susceptibilities of isolated strains will be determinated. The following antibiotics will be tested: ciprofloxacin, nalidixic acid, erytromycin, tetracycline, streptomycin, gentamycin and chloramphenicol. The occurrence of resistant strains in various groups will be compared. The aim is to find survey about the occurrence of resistant C. jejuni strains in the food chain and to establish the risk assessment of resistant C. jejuni strains transfer to human population. (en)
- Je hodnocena frekvence výskytu C. jejuni u potravinových zvířat (drůbež, prasata, skot), v prostředí porážek, v potravinách a u kmenů C. jejuni pocházejících z klinikých případů onemocnění člověka. Na základě subtypizace kmenů C. jejuni PCR - RFLP bude stanovena citlivost izolovaných kmenů na vybraná antibiotika (ciprofloxacin, kyselinu nalidoxovou, erytromycin, tetracyklin, streptomycin, gentamycin a chloramfenikol). Bude porovnán výskyt rezistentních kmenů v jednotlivých skupinách. Cílem je získat přehled o výskytu rezistentních kmenů C. jejuni v potravním řetězci a stanovit odhad rizika přenosu těchto kmenů na člověka
|
Title
| - The evaluation of antimicrobial susceptibilities of Campylobacter jejuni strains isolated from food animals, environment, food and humans (en)
- Hodnocení antibiotické rezistence Campylobacter jejuni pocházejících z potravin, prostředí a člověka
|
skos:notation
| |
http://linked.open...avai/cep/aktivita
| |
http://linked.open...kovaStatniPodpora
| |
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
| |
http://linked.open...datumDodatniDoRIV
| |
http://linked.open...i/cep/druhSouteze
| |
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
| |
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
| |
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
| |
http://linked.open...hodnoceniProjektu
| |
http://linked.open...vai/cep/kategorie
| |
http://linked.open.../cep/klicovaSlova
| - C. jejuni;rezistence;MIC;drůbež;prasata;skot;porážky;alimentární onemocnění;subtypizace;PCR-RFLP (en)
|
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
| |
http://linked.open...inujicichPrijemcu
| |
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
| |
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
| |
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
| |
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
| |
http://linked.open...okUkonceniPodpory
| |
http://linked.open...okZahajeniPodpory
| |
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
| |
http://linked.open...atUdajeProjZameru
| |
http://linked.open.../vavai/cep/soutez
| |
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
| |
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
| |
http://linked.open.../cep/vedlejsiObor
| |
http://linked.open...jektu+dodavatelem
| - Řešením byly získány základní informace o rezistenci C. jejuni. Bylo potvrzeno značné riziko pro spotřebitele a potřeba jeho ochrany dodržováním a kontrolou preventivních hygienických opatření. Výsledky byly uveřejněny a jsou k dispozici pracovníkům vete (en)
- Řešením byly získány základní informace o rezistenci C. jejuni. Bylo potvrzeno značné riziko pro spotřebitele a potřeba jeho ochrany dodržováním a kontrolou preventivních hygienických opatření. Výsledky byly uveřejněny a jsou k dispozici pracovníkům vete (cs)
|
http://linked.open...tniCyklusProjektu
| |
http://linked.open.../cep/klicoveSlovo
| - MIC
- rezistence
- C. jejuni
- alimentární onemocnění
- drůbež
- porážky
- prasata
- skot
- subtypizace
|
is http://linked.open...vavai/riv/projekt
of | |
is http://linked.open...vavai/cep/projekt
of | |