Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Byly vyšetreny vzorky porážené drubeže, prasat a potravin z tržní síte na prítomnost Campylobacter sp. Bylo izolováno bylo celkem 548 kmenu Campylobacter sp. z drubeže a pozitivní záchyt se v jednotlivých letech pohyboval od 38% do 100%. Na rozdíl od prasat byl u drubeže nejcasteji identifikován C. jejuni, který z celkového poctu pozitivních nálezu tvoril približne 85%. Bylo monitorováno zastoupení kmenu Campylobacter sp. také u humánních vzorku. Bylo získáno celkem 189 kmenu Campylobacter sp. Z výsledku je zrejmé, že u cloveka a cástecne i u drubeže dochází ke zvyšování zastoupení C. coli.
- Byly vyšetreny vzorky porážené drubeže, prasat a potravin z tržní síte na prítomnost Campylobacter sp. Bylo izolováno bylo celkem 548 kmenu Campylobacter sp. z drubeže a pozitivní záchyt se v jednotlivých letech pohyboval od 38% do 100%. Na rozdíl od prasat byl u drubeže nejcasteji identifikován C. jejuni, který z celkového poctu pozitivních nálezu tvoril približne 85%. Bylo monitorováno zastoupení kmenu Campylobacter sp. také u humánních vzorku. Bylo získáno celkem 189 kmenu Campylobacter sp. Z výsledku je zrejmé, že u cloveka a cástecne i u drubeže dochází ke zvyšování zastoupení C. coli. (cs)
- They were examined patterns beat poultries, pigs and foods of market sieve on present Campylobacter sp.It was isolated quite 548 trunk Campylobacter sp. of poultries and positive handhold in solo years it moved from 38% to 100%. Apart from pig it was at poultries most oftenidentified C. jejuni, which of total numbers of positive discovery created approximately 85%. It was monitored representation of trunk Campylobacter sp. also at humane patterns. It was got quite 189 trunks of Campylobacter sp. Of result is apparently, that at human and partly at poultries it visit increase representation C. coli. (en)
|
Title
| - Nálezy termotolerantních kampylobakteru v potravinách z tržní síte.
- Nálezy termotolerantních kampylobakteru v potravinách z tržní síte. (cs)
- Discoveries of termo tolerance Campylobacter in food from marked net. (en)
|
skos:prefLabel
| - Nálezy termotolerantních kampylobakteru v potravinách z tržní síte.
- Nálezy termotolerantních kampylobakteru v potravinách z tržní síte. (cs)
- Discoveries of termo tolerance Campylobacter in food from marked net. (en)
|
skos:notation
| - RIV/75010330:_____/04:03:_3376!RIV06-MZE-75010330
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/75010330:_____/04:03:_3376
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - cattle, slaughtering , pigs (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Karpíšková, Renata
- Koláčková, Ivana
- Steinhauserová, Iva
|
issn
| |
number of pages
| |