About: Ohmický ohřev škrobové suspenze v uzavřené formě     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The contribution is aimed to the processes of thermal treatment of starch-based materials for biologically degradable packaging products. The combined heating of starch-based suspension (direct ohmic heating and thermal processing of starch based suspensions) was performed in a closed mould. The sample expands significantly during heating and this expansion is accompanied by gradual formation of crust and a porous layer in the core. The mathematical model of the combined ohmic heating of starch suspension was formulated. The FEM model is based upon the concept of two overlapping 2D meshes. The foam behavior is modeled according to the idea of expanding spherical bubble, filled by a saturated steam and with viscoelastic walls. A simplified model of a homogeneous sample will be presented. Parameters of models are identified by comparing the theoretical predictions with the experimental data. (en)
  • Příspěvek je zaměřen na modelování tepelného zpracování škrobových suspenzí v uzavřené formě při vyšších tlacích, v kombinaci s ohmickým ohřevem. Tato technologie byla navržena pro produkci obalů z biodegradovatelných materiálů, které by nahradily obaly plastové. Příspěvek se snaží vysvětlit mechanismus expanze vzorku a tvorby krusty. Pro popis teplotní historie a procesu expanze vzorku je navržen konečněprvkový 2D model operující se dvěma překrývajícími se sítěmi. Nepohyblivá síť představuje topné plotny a kůrku. Pohybující se síť popisuje expandující jádro (pěnu). Expanze pěny je modelována na základě představy expandující bubliny, vyplněné nasycenou parou s viskoelastickými stěnami.
  • Příspěvek je zaměřen na modelování tepelného zpracování škrobových suspenzí v uzavřené formě při vyšších tlacích, v kombinaci s ohmickým ohřevem. Tato technologie byla navržena pro produkci obalů z biodegradovatelných materiálů, které by nahradily obaly plastové. Příspěvek se snaží vysvětlit mechanismus expanze vzorku a tvorby krusty. Pro popis teplotní historie a procesu expanze vzorku je navržen konečněprvkový 2D model operující se dvěma překrývajícími se sítěmi. Nepohyblivá síť představuje topné plotny a kůrku. Pohybující se síť popisuje expandující jádro (pěnu). Expanze pěny je modelována na základě představy expandující bubliny, vyplněné nasycenou parou s viskoelastickými stěnami. (cs)
Title
  • Ohmický ohřev škrobové suspenze v uzavřené formě
  • Ohmic Heating of Starch Suspension in Closed Mould (en)
  • Ohmický ohřev škrobové suspenze v uzavřené formě (cs)
skos:prefLabel
  • Ohmický ohřev škrobové suspenze v uzavřené formě
  • Ohmic Heating of Starch Suspension in Closed Mould (en)
  • Ohmický ohřev škrobové suspenze v uzavřené formě (cs)
skos:notation
  • RIV/68407700:21220/07:02133629!RIV08-GA0-21220___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 1;12
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(GA101/06/0535)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 439074
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/68407700:21220/07:02133629
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Closed Mould; Ohmic Heating; Starch Suspension (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [826D3618DD3A]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Srní
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • CHISA 2007, 54. Konference chemického a procesního inženýrství
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Skočilas, Jan
  • Žitný, Rudolf
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Česká společnost chemického inženýrství
https://schema.org/isbn
  • 80-86059-47-2
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 21220
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 47 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software