About: New trends in evaluation of the quality food     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Evaluation of quality and food safety is still important topic of many scientific works and research facilities. High diversity of the food market stimulates the producer to create food products which will motivate the consumers to buying once more. Evaluation of the quality of final products is performed by using sensory analysis, which is the most widely used method. The trend of nowadays is the applications of instrumental methods. The instrumental methods have in comparison with sensory analysis the ability to assess the feedstock used in the production of foods and evaluate their quality before production itself. The aim of the Department of Vegetable Foodstuffs Hygiene & Technology is the application of instrumental methods of image analysis in foods of animal and vegetable origin. The methods are noninvasive and applied to assessing food from macroslides in combination with microscopic methods. (en)
  • Hodnocení kvality a bezpečnosti potravin je stále aktuálním tématem řady vědeckých prací a výzkumných pracovišť. S přihlédnutím na vysokou rozmanitost trhu s potravinami je výrobce stimulován uvádět na trh výrobky, které budou spotřebitele motivovat k opakovanému zakoupení. Hodnocení kvality finálních výrobků je prováděno senzorickou analýzou, která patří mezi nejvíce využívané metody. Trendem současné doby je, ale rovněž aplikace instrumentálních metod, které ve srovnání se senzorickou analýzou mají schopnost posoudit i vstupní suroviny používané ve výrobě potravin a zhodnotiti jejich kvalitu již před vlastní výrobou. Cílem Ústavu technologie a hygieny vegetabilních potravin je zavedení instrumentální metody analýzy obrazu do oblasti živočišné a rostlinné výroby. Metoda je aplikována mezi běžně používané mikroskopické metody, dále do oblasti detekce fluorescenční mikroskopie a analýzy makrosnímků potravin.
  • Hodnocení kvality a bezpečnosti potravin je stále aktuálním tématem řady vědeckých prací a výzkumných pracovišť. S přihlédnutím na vysokou rozmanitost trhu s potravinami je výrobce stimulován uvádět na trh výrobky, které budou spotřebitele motivovat k opakovanému zakoupení. Hodnocení kvality finálních výrobků je prováděno senzorickou analýzou, která patří mezi nejvíce využívané metody. Trendem současné doby je, ale rovněž aplikace instrumentálních metod, které ve srovnání se senzorickou analýzou mají schopnost posoudit i vstupní suroviny používané ve výrobě potravin a zhodnotiti jejich kvalitu již před vlastní výrobou. Cílem Ústavu technologie a hygieny vegetabilních potravin je zavedení instrumentální metody analýzy obrazu do oblasti živočišné a rostlinné výroby. Metoda je aplikována mezi běžně používané mikroskopické metody, dále do oblasti detekce fluorescenční mikroskopie a analýzy makrosnímků potravin. (cs)
Title
  • New trends in evaluation of the quality food (en)
  • Nové směry v hodnocení kvality potravin
  • Nové směry v hodnocení kvality potravin (cs)
skos:prefLabel
  • New trends in evaluation of the quality food (en)
  • Nové směry v hodnocení kvality potravin
  • Nové směry v hodnocení kvality potravin (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/13:43872457!RIV14-MSM-16270___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 92289
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/13:43872457
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • food quality; evaluation; new trends; computer vision (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [05366DA20D72]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník přednášek a posterů XLIII. Lenfeldovy a Höklovy dny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pospiech, Matej
  • Tremlová, Bohuslava
  • Štarha, Pavel
  • Talandová, Michaela
  • Eliášová, Martina
  • Ošťádalová, Martina
  • Čáslavková, Petra
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7305-664-3
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 41 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software