Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Evaluation of quality and food safety is still important topic of many scientific works and research facilities. High diversity of the food market stimulates the producer to create food products which will motivate the consumers to buying once more. Evaluation of the quality of final products is performed by using sensory analysis, which is the most widely used method. The trend of nowadays is the applications of instrumental methods. The instrumental methods have in comparison with sensory analysis the ability to assess the feedstock used in the production of foods and evaluate their quality before production itself. The aim of the Department of Vegetable Foodstuffs Hygiene & Technology is the application of instrumental methods of image analysis in foods of animal and vegetable origin. The methods are noninvasive and applied to assessing food from macroslides in combination with microscopic methods. (en)
- Hodnocení kvality a bezpečnosti potravin je stále aktuálním tématem řady vědeckých prací a výzkumných pracovišť. S přihlédnutím na vysokou rozmanitost trhu s potravinami je výrobce stimulován uvádět na trh výrobky, které budou spotřebitele motivovat k opakovanému zakoupení. Hodnocení kvality finálních výrobků je prováděno senzorickou analýzou, která patří mezi nejvíce využívané metody. Trendem současné doby je, ale rovněž aplikace instrumentálních metod, které ve srovnání se senzorickou analýzou mají schopnost posoudit i vstupní suroviny používané ve výrobě potravin a zhodnotiti jejich kvalitu již před vlastní výrobou. Cílem Ústavu technologie a hygieny vegetabilních potravin je zavedení instrumentální metody analýzy obrazu do oblasti živočišné a rostlinné výroby. Metoda je aplikována mezi běžně používané mikroskopické metody, dále do oblasti detekce fluorescenční mikroskopie a analýzy makrosnímků potravin.
- Hodnocení kvality a bezpečnosti potravin je stále aktuálním tématem řady vědeckých prací a výzkumných pracovišť. S přihlédnutím na vysokou rozmanitost trhu s potravinami je výrobce stimulován uvádět na trh výrobky, které budou spotřebitele motivovat k opakovanému zakoupení. Hodnocení kvality finálních výrobků je prováděno senzorickou analýzou, která patří mezi nejvíce využívané metody. Trendem současné doby je, ale rovněž aplikace instrumentálních metod, které ve srovnání se senzorickou analýzou mají schopnost posoudit i vstupní suroviny používané ve výrobě potravin a zhodnotiti jejich kvalitu již před vlastní výrobou. Cílem Ústavu technologie a hygieny vegetabilních potravin je zavedení instrumentální metody analýzy obrazu do oblasti živočišné a rostlinné výroby. Metoda je aplikována mezi běžně používané mikroskopické metody, dále do oblasti detekce fluorescenční mikroskopie a analýzy makrosnímků potravin. (cs)
|
Title
| - New trends in evaluation of the quality food (en)
- Nové směry v hodnocení kvality potravin
- Nové směry v hodnocení kvality potravin (cs)
|
skos:prefLabel
| - New trends in evaluation of the quality food (en)
- Nové směry v hodnocení kvality potravin
- Nové směry v hodnocení kvality potravin (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/13:43872457!RIV14-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/13:43872457
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - food quality; evaluation; new trends; computer vision (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník přednášek a posterů XLIII. Lenfeldovy a Höklovy dny
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Pospiech, Matej
- Tremlová, Bohuslava
- Štarha, Pavel
- Talandová, Michaela
- Eliášová, Martina
- Ošťádalová, Martina
- Čáslavková, Petra
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |