About: Výskyt Salmonella spp. u brojlerů v průběhu jatečného opracování     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Byl sledován výskyt Salmonella spp. v caecu a na tělech brojlerů v různých fázích jatečného opracování. Od dubna 2008 do března 2009 bylo vyšetřeno celkem 152 oplachů těl a 117 vzorků cekálního obsahu podle ČSN EN ISO 6579 se dvěma drobnými modifikacemi. Všechna hejna pocházela z jediné farmy. Salmonella spp. byla prokázána pouze u jednoho cekálního vzorku (0,9 %). Vzhledem k tomu, že Salmonella spp. nebyla u 5 z 8 vyšetřovaných hejn vůbec prokázána, celkový výskyt na tělech brojlerů před/po vykuchání a před/po chlazení vzduchem byl nízký (10,5 %, 2,6 %, 5,3 % and 5,3 %).
  • Byl sledován výskyt Salmonella spp. v caecu a na tělech brojlerů v různých fázích jatečného opracování. Od dubna 2008 do března 2009 bylo vyšetřeno celkem 152 oplachů těl a 117 vzorků cekálního obsahu podle ČSN EN ISO 6579 se dvěma drobnými modifikacemi. Všechna hejna pocházela z jediné farmy. Salmonella spp. byla prokázána pouze u jednoho cekálního vzorku (0,9 %). Vzhledem k tomu, že Salmonella spp. nebyla u 5 z 8 vyšetřovaných hejn vůbec prokázána, celkový výskyt na tělech brojlerů před/po vykuchání a před/po chlazení vzduchem byl nízký (10,5 %, 2,6 %, 5,3 % and 5,3 %). (cs)
  • Prevalence of Salmonella spp. in caecum of slaughtered broilers and on broiler carcasses at various stages of processing was studied. Total of 152 whole carcass rinses and 117 samples of cecal content were examinated between April 2008 and March 2009 according to ČSN EN ISO 6579 with two slight modifications. The examinated flocks originated from a single farm. Salmonella spp. was found only in one cecal sample (0,9 %). As in 5 of 8 examinated flocks no Salmonella spp. was found, the total prevalence of Salmonella spp. on broiler carcasses before/after evisceration and before/after air chilling was low (10.5%, 2.6%, 5.3% and 5.3%, respectively). (en)
Title
  • Výskyt Salmonella spp. u brojlerů v průběhu jatečného opracování
  • Prevalence of Salmonella spp. in broilers at various stages of processing (en)
  • Výskyt Salmonella spp. u brojlerů v průběhu jatečného opracování (cs)
skos:prefLabel
  • Výskyt Salmonella spp. u brojlerů v průběhu jatečného opracování
  • Prevalence of Salmonella spp. in broilers at various stages of processing (en)
  • Výskyt Salmonella spp. u brojlerů v průběhu jatečného opracování (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/09:00002156!RIV10-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215712402)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 350457
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/09:00002156
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • poultry; slaughterhouse; chicken; carcasses; caecum (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [F7A9695B7D26]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Štrbské Pleso
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Košice
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • zborník prednášok a posterov Hygiena Alimentorum XXX.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hulánková, Radka
  • Steinhauserová, Iva
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Univerzita veterinárného lekárstva Košice
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7148-060-0
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 46 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software