Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Byl sledován výskyt Salmonella spp. v caecu a na tělech brojlerů v různých fázích jatečného opracování. Od dubna 2008 do března 2009 bylo vyšetřeno celkem 152 oplachů těl a 117 vzorků cekálního obsahu podle ČSN EN ISO 6579 se dvěma drobnými modifikacemi. Všechna hejna pocházela z jediné farmy. Salmonella spp. byla prokázána pouze u jednoho cekálního vzorku (0,9 %). Vzhledem k tomu, že Salmonella spp. nebyla u 5 z 8 vyšetřovaných hejn vůbec prokázána, celkový výskyt na tělech brojlerů před/po vykuchání a před/po chlazení vzduchem byl nízký (10,5 %, 2,6 %, 5,3 % and 5,3 %).
- Byl sledován výskyt Salmonella spp. v caecu a na tělech brojlerů v různých fázích jatečného opracování. Od dubna 2008 do března 2009 bylo vyšetřeno celkem 152 oplachů těl a 117 vzorků cekálního obsahu podle ČSN EN ISO 6579 se dvěma drobnými modifikacemi. Všechna hejna pocházela z jediné farmy. Salmonella spp. byla prokázána pouze u jednoho cekálního vzorku (0,9 %). Vzhledem k tomu, že Salmonella spp. nebyla u 5 z 8 vyšetřovaných hejn vůbec prokázána, celkový výskyt na tělech brojlerů před/po vykuchání a před/po chlazení vzduchem byl nízký (10,5 %, 2,6 %, 5,3 % and 5,3 %). (cs)
- Prevalence of Salmonella spp. in caecum of slaughtered broilers and on broiler carcasses at various stages of processing was studied. Total of 152 whole carcass rinses and 117 samples of cecal content were examinated between April 2008 and March 2009 according to ČSN EN ISO 6579 with two slight modifications. The examinated flocks originated from a single farm. Salmonella spp. was found only in one cecal sample (0,9 %). As in 5 of 8 examinated flocks no Salmonella spp. was found, the total prevalence of Salmonella spp. on broiler carcasses before/after evisceration and before/after air chilling was low (10.5%, 2.6%, 5.3% and 5.3%, respectively). (en)
|
Title
| - Výskyt Salmonella spp. u brojlerů v průběhu jatečného opracování
- Prevalence of Salmonella spp. in broilers at various stages of processing (en)
- Výskyt Salmonella spp. u brojlerů v průběhu jatečného opracování (cs)
|
skos:prefLabel
| - Výskyt Salmonella spp. u brojlerů v průběhu jatečného opracování
- Prevalence of Salmonella spp. in broilers at various stages of processing (en)
- Výskyt Salmonella spp. u brojlerů v průběhu jatečného opracování (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/09:00002156!RIV10-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/09:00002156
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - poultry; slaughterhouse; chicken; carcasses; caecum (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - zborník prednášok a posterov Hygiena Alimentorum XXX.
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Hulánková, Radka
- Steinhauserová, Iva
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Univerzita veterinárného lekárstva Košice
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |