Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Water absorption was checked in poultry-processing plant pursuant to EEC1906/90. The evaluation concerned chilling in air combined with spraying, and chilling by immersion within a day according to EEC1538/91. The average value of absorbed water content was 0.7% in the process of chilling in air combined with water spraying at a faster line operation (95 broilers per minute). Repeated measurements within a shift indicated the average value 1.19% of absorbed water. As expect, the average value of absorbed water content was the highest of all 3 evaluations at a slower line operation (75 br/min): 1.73% of absorbed water. The average of absorbed water content at chilling by immersion was 3.26%, (limit 4.5%) . Repeat measurements in this chilling process indicated the average value of absorbed water content 2.12% only. (en)
- Srovnávali jsme chlazení jatečně opracovaných těl kuřat ve vodní lázni ponořením a vzduchem s postřikem. Výsledky byly porovnávány s požadavky EEC1906/90, včetně provádění četnosti kontrol dle EEC1538/91. Průměrná hodnota absorbované vody v případě chlazení vzduchem s postřikem vodou byla u rychlejšího chodu linky (95 ks za min.) 0,7%, což splňuje předepsaný limit 2%, opakované měření v rámci jedné směny ukázalo průměrnou hodnotu 1,19%. Při pomalejším chodu linky (75 ks za min.) byla průměrná hodnota absorbované vody podle očekávání nejvyšší ze tří hodnocení tohoto způsobu chlazení, a to 1,73%, absorbované vody, což však stále ještě splňuje limit EU. Průměrná hodnota absorbované vody při chlazení vodou ponořením činila 3,26%, při opakovaném měření 2,12%, což splňuje limit 4,5%.
|
Title
| - Absorpce vody při dvou způsobech chlazení jatečně opracovaných kuřat
- Absorpce vody při dvou způsobech chlazení jatečně opracovaných kuřat (cs)
- Water absorption at two processes of broiler chilling (en)
|
skos:prefLabel
| - Absorpce vody při dvou způsobech chlazení jatečně opracovaných kuřat
- Absorpce vody při dvou způsobech chlazení jatečně opracovaných kuřat (cs)
- Water absorption at two processes of broiler chilling (en)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/99:23400001!RIV/2000/MSM/432100
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| - Simeonovová, Jana
- Ingr, Ivo
|
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/99:23400001
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - broilers;chilling by immersion in water;chilling in air combined with spraying;speed of line operati (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Czech Journal of Animal Science
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Simeonovová, Jana
- Jelínková, Daniela
- Ingr, Ivo
- Míka, Olaf
- Božek, Radomír
|
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |