Amine oxidase (EC 1.4.3.6) from grass pea (Lathyrus sativus) seedlings and fungus (Aspergillus niger) were immobilized to construct flow enzyme reactors for amine assay with spectrophotometric detection of enzymatically produced hydrogen peroxide by a peroxidase/guaiacol system.
Amine oxidase (EC 1.4.3.6) from grass pea (Lathyrus sativus) seedlings and fungus (Aspergillus niger) were immobilized to construct flow enzyme reactors for amine assay with spectrophotometric detection of enzymatically produced hydrogen peroxide by a peroxidase/guaiacol system. (en)
Aminoxidasy (EC 1.4.3.6) z hrachoru setého (Lathyrus sativus) a plísně Aspergillus niger byly imobilizovány za účelem konstrukce průtokového enzymového reaktoru pro analýzu aminů spektrofotometrickou detekcí enzymově produkovaného peroxidu vodíku v systému peroxidasa/guajakol. Zatímco imobilizovaný enzym z plísně byl jen málo stabilní, enzym z hrachoru setého se ukázal být použitelným pro analýzu hnilobných aminů (putrescin a histamin) jako markerů čerstvosti rybího masa. Optimizovaný biosensor s průměrnou trvanlivostí 20 dnů vykazoval lineární odezvu pro histamin v rozmezí 7.0?90 nmol s limitem detekce 4.4 nmol, pro putrescin byly tyto hodnoty v rozsahu 0.9-70 nmol s limitem detekce 0.5 nmol. (cs)