About: Amine oxidase-based flow biosensor for the assessment of fish freshness     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Amine oxidase (EC 1.4.3.6) from grass pea (Lathyrus sativus) seedlings and fungus (Aspergillus niger) were immobilized to construct flow enzyme reactors for amine assay with spectrophotometric detection of enzymatically produced hydrogen peroxide by a peroxidase/guaiacol system.
  • Amine oxidase (EC 1.4.3.6) from grass pea (Lathyrus sativus) seedlings and fungus (Aspergillus niger) were immobilized to construct flow enzyme reactors for amine assay with spectrophotometric detection of enzymatically produced hydrogen peroxide by a peroxidase/guaiacol system. (en)
  • Aminoxidasy (EC 1.4.3.6) z hrachoru setého (Lathyrus sativus) a plísně Aspergillus niger byly imobilizovány za účelem konstrukce průtokového enzymového reaktoru pro analýzu aminů spektrofotometrickou detekcí enzymově produkovaného peroxidu vodíku v systému peroxidasa/guajakol. Zatímco imobilizovaný enzym z plísně byl jen málo stabilní, enzym z hrachoru setého se ukázal být použitelným pro analýzu hnilobných aminů (putrescin a histamin) jako markerů čerstvosti rybího masa. Optimizovaný biosensor s průměrnou trvanlivostí 20 dnů vykazoval lineární odezvu pro histamin v rozmezí 7.0?90 nmol s limitem detekce 4.4 nmol, pro putrescin byly tyto hodnoty v rozsahu 0.9-70 nmol s limitem detekce 0.5 nmol. (cs)
Title
  • Průtokový biosenzor na bázi aminoxidasy ke stanovení čerstvosti ryb (cs)
  • Amine oxidase-based flow biosensor for the assessment of fish freshness
  • Amine oxidase-based flow biosensor for the assessment of fish freshness (en)
skos:prefLabel
  • Průtokový biosenzor na bázi aminoxidasy ke stanovení čerstvosti ryb (cs)
  • Amine oxidase-based flow biosensor for the assessment of fish freshness
  • Amine oxidase-based flow biosensor for the assessment of fish freshness (en)
skos:notation
  • RIV/61989592:15310/00:00000970!RIV09-MSM-15310___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(GA203/97/0097), P(ME 153), P(VS96154)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 704270
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/61989592:15310/00:00000970
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • flow biosensor; fish freshness; amine oxidase (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [A0DCFA5D87B5]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Food Control
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 11
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Frébort, Ivo
  • Peč, Pavel
  • Skoupá, Lenka
issn
  • 0956-7135
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 15310
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software