Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The article concerns the effect of temperature, yeast washing and different brewing technologies (classical process, CCT technology) on invertase activity during main fermentation, secondary fermentation and in finished beer. In the classical process at 1 – 4.5 oC, as well as in the bright beer tanks, invertase activity does not change, increasing only when the fermentation proceeds at 22 – 24 oC. In the CCT process, washed yeast releases into the finished unpasteurized beer less invertase than unwashed one. The amount of released invertase also increases with repeated yeast pitching. The activity of invertase in beer during secondary fermentation is constant. In CCT technology the activity of invertase in filtered beer is similar to that found during the classical brewing process but is more variable (en)
- Článek se zabývá vlivem teploty, praní kvasnic a různých varných technologií (klasický proces, technologie CKT) na aktivitu invertasy během kvašení, zrání a v hotovém pivu. Během dokvašování při klasickém procesu při teplotě 1 – 4,5 oC i v přetlačných tancích se aktivita invertasy výrazně nemění a zvyšuje se až při teplotě 22 – 24 oC. U CKT procesu prané kvasnice uvolňují do hotového nepasterovaného piva méně invertasy než neprané a množství uvolňované invertasy se také zvyšuje s opakovaným nasazováním kvasnic. Hladina invertasy v pivu po celou dobu dokvašování je konstantní. U technologie CKT je hladina invertasy v hotovém pivu podobná, jako u klasické technologie, vykazuje však větší variabilitu
- Článek se zabývá vlivem teploty, praní kvasnic a různých varných technologií (klasický proces, technologie CKT) na aktivitu invertasy během kvašení, zrání a v hotovém pivu. Během dokvašování při klasickém procesu při teplotě 1 – 4,5 oC i v přetlačných tancích se aktivita invertasy výrazně nemění a zvyšuje se až při teplotě 22 – 24 oC. U CKT procesu prané kvasnice uvolňují do hotového nepasterovaného piva méně invertasy než neprané a množství uvolňované invertasy se také zvyšuje s opakovaným nasazováním kvasnic. Hladina invertasy v pivu po celou dobu dokvašování je konstantní. U technologie CKT je hladina invertasy v hotovém pivu podobná, jako u klasické technologie, vykazuje však větší variabilitu (cs)
|
Title
| - Faktory ovlivňující aktivitu invertasy během kvašení, dokvašování a v hotovém pivu
- Faktory ovlivňující aktivitu invertasy během kvašení, dokvašování a v hotovém pivu (cs)
- Factors affecting invertase activity during beer brewing, secondary fermentation and in the finished product (en)
|
skos:prefLabel
| - Faktory ovlivňující aktivitu invertasy během kvašení, dokvašování a v hotovém pivu
- Faktory ovlivňující aktivitu invertasy během kvašení, dokvašování a v hotovém pivu (cs)
- Factors affecting invertase activity during beer brewing, secondary fermentation and in the finished product (en)
|
skos:notation
| - RIV/61388971:_____/07:00089185!RIV08-AV0-61388971
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/61388971:_____/07:00089185
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| |
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Sigler, Karel
- Šrogl, J.
- Matasová, L.
- Vernerová, H.
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |