About: Effect of dietary sodium selenite, Se-enriched yeast and Se-enriched Chlorella on egg Se concentration, physical parameters of eggs and laying hen production     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Three groups of ISA Brown laying hens at 24 weeks of age were fed for the period of 27 weeks with: (i) Na2SeO3, (ii) Selenium (Se) - enriched yeasts, (iii) Se- enriched alga Chlorella in a concentration 0.3 mg Se/kg. A control group of hens was fed with basal diet containing maize, soybean meal and wheat. Se content of the basal diet was 0,07 mg Se/kg. All sources of added Se increased the egg white and egg yolk Se content (P 0.001). Selenium in the organic form increased further Se in the egg compared to sodium selenite. More Se was deposited in egg white than in egg yolk. Hens receiving the diet with Se-Chlorella also had better egg production compared to the basal diet (P 0,05). The Se-enriched alga Chlorella showed summarily best result
  • Three groups of ISA Brown laying hens at 24 weeks of age were fed for the period of 27 weeks with: (i) Na2SeO3, (ii) Selenium (Se) - enriched yeasts, (iii) Se- enriched alga Chlorella in a concentration 0.3 mg Se/kg. A control group of hens was fed with basal diet containing maize, soybean meal and wheat. Se content of the basal diet was 0,07 mg Se/kg. All sources of added Se increased the egg white and egg yolk Se content (P 0.001). Selenium in the organic form increased further Se in the egg compared to sodium selenite. More Se was deposited in egg white than in egg yolk. Hens receiving the diet with Se-Chlorella also had better egg production compared to the basal diet (P 0,05). The Se-enriched alga Chlorella showed summarily best result (en)
  • Třem skupinám nosnic (ISA Hnědá) ve stáří 24 týdnů byly v experimentu trvajícím 27 týdnů v dietě podávány: (i) Na2SeO3, (ii) kvasinky obohacené selenem (Se), (iii) řasa Chlorella obohacená selenem, v koncentraci 0,3 mg Se/kg. Kontrolní skupině nosnic byla podávána základní dieta obsahující kukuřici, sojovou moučku a pšenici, koncentrace selenu v dietě byla 0,07 mg Se/kg. Přídavek Se výše uvedenými zdroji zvýšil obsah Se v bílku a ve žloutku vajec (P 0,001), přičemž v případech (ii) a (iii) byl obsah Se ve vejcích vyšší v porovnání se seleničitanem sodný.V bílku bylo akumulováno více Se než ve žloutku. Slepice s dietou ad (iii) měly vyšší produkci vajec v porovnání s kontrolou (P 0,05). V případech (ii) a (iii) byla hmotnost vajec významně vyšší než v případě (i) a v kontrole (P 0,05). Chlorella obohacená selenem poskytovala celkově nejlepší výsledky (cs)
Title
  • Effect of dietary sodium selenite, Se-enriched yeast and Se-enriched Chlorella on egg Se concentration, physical parameters of eggs and laying hen production
  • Vliv dietního seleničitanu sodného, kvasinek a Chlorelly bohacených Se, na koncentraci Se ve vejcích, na fyzikální parametry vajec a na produkci nosnic (cs)
  • Effect of dietary sodium selenite, Se-enriched yeast and Se-enriched Chlorella on egg Se concentration, physical parameters of eggs and laying hen production (en)
skos:prefLabel
  • Effect of dietary sodium selenite, Se-enriched yeast and Se-enriched Chlorella on egg Se concentration, physical parameters of eggs and laying hen production
  • Vliv dietního seleničitanu sodného, kvasinek a Chlorelly bohacených Se, na koncentraci Se ve vejcích, na fyzikální parametry vajec a na produkci nosnic (cs)
  • Effect of dietary sodium selenite, Se-enriched yeast and Se-enriched Chlorella on egg Se concentration, physical parameters of eggs and laying hen production (en)
skos:notation
  • RIV/61388971:_____/06:00040485!RIV07-AV0-61388971
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 163;167
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(AV0Z50200510), Z(MSM6046070901), Z(MZE0002701403)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 4
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 473021
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/61388971:_____/06:00040485
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • sodium selenite; se-yeast; se-chlorella (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [BED4637619D9]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Czech Journal of Animal Science
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 51
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Doucha, Jiří
  • Dlouhá, G.
  • Skřivan, M.
  • Šimáně, J.
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1212-1819
number of pages
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.116 as of Feb 22 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3239 as of Feb 22 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 67 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software