About: Possibilities of using liquid cell with planar electrodes for electrical impedance study of orange juice     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • In this work we use Electrical Impedance Spectroscopy (EIS) as a relatively new method which can be apply to food quality assessment. The quality and authenticity of orange juices can be different and this method can be used for easy and fast determination of juices or fruits beverages. The aim of this work is described the possibilities of using electrical impedance properties of fruits (oranges) and explore the relationship between impedance and quality criteria. Electrical impedance of five 100 % orange juices and fresh orange juices by three country of origin (Greece, Turkey and Spain) were measured. All groups of samples are available in the market and were mixed with water in different concentration. In this work we used for impedance measurement the Agilent 4294A Precision Impedance Analyzer. Electrical impedance measurement can be used to monitor moisture content changes in the progress of possibility adulteration and quality changes in fruit and vegetable juices. The experiment confirms EIS as possible method to proof differences between 100 % orange juice and adulterated juices. There is relationship between electrical impedance and quality criteria. Impedance measurement is fast and easy method to analyze the big group of samples and can tell us which group must be test in detail. Experiment shows where can be this method use and that way save financial costs in the laboratory practice. It is possible to use EIS as way how to monitor moisture content changes and changes in progress by storages too. (en)
  • V tomto experimentu byla použita relativně nová metoda Elektrochemická impedanční spektroskopie (EIS), která by mohla být využitelná pro stanovení kvalitativních ukazatelů v potravinách. V této práci byly pro analyzování použity 100 % pomerančové šťávy a čerstvě mechanicky vymačkané pomerančové šťávy. Kvalita a autenticita pomerančových šťáv může být rozdílná a tato metoda analýzy může být použita pro jednoduché a rychlé analyzování pro džusy a ovocné nápoje. Cílem práce bylo zjistit možnosti použití impedančního měření (EIS) pomerančových šťáv a zjistit závislost impedance a kvalitativních ukazatelů. Byla měřena elektrická impedance pěti pomerančových 100 % džusů a čerstvé vymačkané šťávy ze tří druhů pomerančů odlišených podle země původu (Řecko, Turecko a Španělsko). Skupina vzorků byla zakoupena v běžné obchodní síti v ČR. Vzorky byly naředěny na různé koncentrace a měřeny precizním impedančním analyzátorem Agilent 4294A. Impedanční měření může být použitelné pro monitorování vlhkosti v potravinách a možných změn při falšování ovocných a zeleninových šťáv. Měřením v experimentu byl potvrzen rozdíl mezi 100 % pomerančovou šťávou a naředěnou pomerančovou šťávou. Byla prokázána silná závislost mezi hodnotou impedance a kvalitativním ukazatelem. Impedanční měření je rychlá a snadno ovladatelná metoda pro analyzování velké skupiny vzorků a může nám sdělit, která skupina vzorků má být detailněji analyzována. Experiment nám ukázal, že tato metoda by mohla být cestou jak ušetřit náklady za podrobnější analýzu.
  • V tomto experimentu byla použita relativně nová metoda Elektrochemická impedanční spektroskopie (EIS), která by mohla být využitelná pro stanovení kvalitativních ukazatelů v potravinách. V této práci byly pro analyzování použity 100 % pomerančové šťávy a čerstvě mechanicky vymačkané pomerančové šťávy. Kvalita a autenticita pomerančových šťáv může být rozdílná a tato metoda analýzy může být použita pro jednoduché a rychlé analyzování pro džusy a ovocné nápoje. Cílem práce bylo zjistit možnosti použití impedančního měření (EIS) pomerančových šťáv a zjistit závislost impedance a kvalitativních ukazatelů. Byla měřena elektrická impedance pěti pomerančových 100 % džusů a čerstvé vymačkané šťávy ze tří druhů pomerančů odlišených podle země původu (Řecko, Turecko a Španělsko). Skupina vzorků byla zakoupena v běžné obchodní síti v ČR. Vzorky byly naředěny na různé koncentrace a měřeny precizním impedančním analyzátorem Agilent 4294A. Impedanční měření může být použitelné pro monitorování vlhkosti v potravinách a možných změn při falšování ovocných a zeleninových šťáv. Měřením v experimentu byl potvrzen rozdíl mezi 100 % pomerančovou šťávou a naředěnou pomerančovou šťávou. Byla prokázána silná závislost mezi hodnotou impedance a kvalitativním ukazatelem. Impedanční měření je rychlá a snadno ovladatelná metoda pro analyzování velké skupiny vzorků a může nám sdělit, která skupina vzorků má být detailněji analyzována. Experiment nám ukázal, že tato metoda by mohla být cestou jak ušetřit náklady za podrobnější analýzu. (cs)
Title
  • Possibilities of using liquid cell with planar electrodes for electrical impedance study of orange juice (en)
  • Možnosti použití cely s planárními elektrodami pro měření impedance pomerančových šťáv
  • Možnosti použití cely s planárními elektrodami pro měření impedance pomerančových šťáv (cs)
skos:prefLabel
  • Possibilities of using liquid cell with planar electrodes for electrical impedance study of orange juice (en)
  • Možnosti použití cely s planárními elektrodami pro měření impedance pomerančových šťáv
  • Možnosti použití cely s planárními elektrodami pro měření impedance pomerančových šťáv (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22340/13:43896680!RIV14-MZE-22340___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(GAP108/11/1298), P(QI91B283)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 89818
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22340/13:43896680
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • impedance, spectroscopy, orange juices (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [C33CC8F75D47]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sbornik XXXIX Konference o jakosti potravin a potravinových surovin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Čížková, Helena
  • Seidl, Jaromír
  • Průšová, Petra
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-705-2
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22340
Faceted Search & Find service v1.16.116 as of Feb 22 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3239 as of Feb 22 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 67 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software