About: Dlouhodobé skladování pšeničné mouky     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Within set of 17 Czech food wheat varieties, analytical test of flour quality were performed in a period of 10 years (2004 and 2014). Among the specimens, varieties sorted in quality classes A and B prevailed, characterised by flour protein content 10.3-12.9%. Owing to stocking, contents were lowered about 1% in average. Protein quality according to Zeleny was diminished, too, from 23-63 ml to 17-39 ml without the variety impact. Further, amylases activity has dropped, values estimated indirectly by Falling number were magnified ca twice. Changes in protein content and quality were confirmed by lactic acid SRC. (en)
  • V souboru 17 českých odrůd potravinářské pšenice byly provedeny rozbory analytické kvality pšeničné mouky v rozmezí 10 let (2004 a 2014). Mezi vzorky převažovaly odrůdy z jakostních tříd A a B s obsahem bílkovin v mouce 10,3-12,9 %. Skladováním došlo k poklesu průměrně o 1 %. Kvalita bílkovin podle Zelenyho se skladováním rovněž snížila z 23-63 ml na 17-39 ml bez vlivu odrůdy. Dále bylo zjištěno snížení amylolytické aktivity, kdy se hodnoty nepřímo odhadnuté číslem poklesu cca zdvojnásobily. Změny v obsahu a kvalitě bílkovin byly potvrzeny retenční kapacitou kyseliny mléčné.
  • V souboru 17 českých odrůd potravinářské pšenice byly provedeny rozbory analytické kvality pšeničné mouky v rozmezí 10 let (2004 a 2014). Mezi vzorky převažovaly odrůdy z jakostních tříd A a B s obsahem bílkovin v mouce 10,3-12,9 %. Skladováním došlo k poklesu průměrně o 1 %. Kvalita bílkovin podle Zelenyho se skladováním rovněž snížila z 23-63 ml na 17-39 ml bez vlivu odrůdy. Dále bylo zjištěno snížení amylolytické aktivity, kdy se hodnoty nepřímo odhadnuté číslem poklesu cca zdvojnásobily. Změny v obsahu a kvalitě bílkovin byly potvrzeny retenční kapacitou kyseliny mléčné. (cs)
Title
  • Dlouhodobé skladování pšeničné mouky
  • Dlouhodobé skladování pšeničné mouky (en)
  • Dlouhodobé skladování pšeničné mouky (cs)
skos:prefLabel
  • Dlouhodobé skladování pšeničné mouky
  • Dlouhodobé skladování pšeničné mouky (en)
  • Dlouhodobé skladování pšeničné mouky (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/14:43899111!RIV15-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • únor
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 11961
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/14:43899111
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • stocking; SCR; Falling number; protein content and quality; wheat flour (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [1DB3FDEE459E]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Pekař a cukrář
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 2
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hrušková, Marie
  • Švec, Ivan
issn
  • 1213-2403
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 67 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software