Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Within set of 17 Czech food wheat varieties, analytical test of flour quality were performed in a period of 10 years (2004 and 2014). Among the specimens, varieties sorted in quality classes A and B prevailed, characterised by flour protein content 10.3-12.9%. Owing to stocking, contents were lowered about 1% in average. Protein quality according to Zeleny was diminished, too, from 23-63 ml to 17-39 ml without the variety impact. Further, amylases activity has dropped, values estimated indirectly by Falling number were magnified ca twice. Changes in protein content and quality were confirmed by lactic acid SRC. (en)
- V souboru 17 českých odrůd potravinářské pšenice byly provedeny rozbory analytické kvality pšeničné mouky v rozmezí 10 let (2004 a 2014). Mezi vzorky převažovaly odrůdy z jakostních tříd A a B s obsahem bílkovin v mouce 10,3-12,9 %. Skladováním došlo k poklesu průměrně o 1 %. Kvalita bílkovin podle Zelenyho se skladováním rovněž snížila z 23-63 ml na 17-39 ml bez vlivu odrůdy. Dále bylo zjištěno snížení amylolytické aktivity, kdy se hodnoty nepřímo odhadnuté číslem poklesu cca zdvojnásobily. Změny v obsahu a kvalitě bílkovin byly potvrzeny retenční kapacitou kyseliny mléčné.
- V souboru 17 českých odrůd potravinářské pšenice byly provedeny rozbory analytické kvality pšeničné mouky v rozmezí 10 let (2004 a 2014). Mezi vzorky převažovaly odrůdy z jakostních tříd A a B s obsahem bílkovin v mouce 10,3-12,9 %. Skladováním došlo k poklesu průměrně o 1 %. Kvalita bílkovin podle Zelenyho se skladováním rovněž snížila z 23-63 ml na 17-39 ml bez vlivu odrůdy. Dále bylo zjištěno snížení amylolytické aktivity, kdy se hodnoty nepřímo odhadnuté číslem poklesu cca zdvojnásobily. Změny v obsahu a kvalitě bílkovin byly potvrzeny retenční kapacitou kyseliny mléčné. (cs)
|
Title
| - Dlouhodobé skladování pšeničné mouky
- Dlouhodobé skladování pšeničné mouky (en)
- Dlouhodobé skladování pšeničné mouky (cs)
|
skos:prefLabel
| - Dlouhodobé skladování pšeničné mouky
- Dlouhodobé skladování pšeničné mouky (en)
- Dlouhodobé skladování pšeničné mouky (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/14:43899111!RIV15-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/14:43899111
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - stocking; SCR; Falling number; protein content and quality; wheat flour (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Hrušková, Marie
- Švec, Ivan
|
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |